maanantai 19. tammikuuta 2009

Jalkojenhoito

Huh, jokunen aika sitten sain kinkkisen pyynnön, minun siis pitäisi kertoa jotain jalkojenhoidosta! Minun, joka ei itsekään kovin ahkerasti hoitele tassujaan..noloa mutta totta. Mutta eipä hätää, kyllä minä jotain tiedän aiheesta ;) Nämä nyt ovat ihan sitä perushuttua jonka varmasti kaikki tietävät, en siis ole keksinyt mitään kummoisia kikkoja joten jos te tiedätte jotain hyviä vinkkejä, niin pistäkääs kommenttia!

Mutta niin. Varsinkin näin talvella olisi hyvä kiinnittää huomiota jalkojen hyvinvointiin, kengät ja paksut sukathan ovat oiva hautomo..yhhyh. Ja muutenkin, jalat kannattelevat melkoista painoa koko elämämme ajan joten ne todellakin ansaitsisivat hemmottelua! Ihan perusjuttuhan on se että käyttää sopivia kenkiä, liian pienillä ja hiertävillä kengillä kannattaa suosiolla heittää kuikkaa. Tuskin kukaan haluaa itsellensä liikavarpaita tai  vaikkapa luupiikkejä? Ja tuo hiertäminen..voin kertoa erään omakohtaisen esimerkin. Eräät kengät hiersivät jalkani verille ja nämä jäljet näkyivät vielä ainakin vuoden päästä. Not nice.

Ja sitten ihan siihen asiaan! Jalkakylpy on oivaa hemmottelua, siinä rentoutuu ihan oma mielikin. Kylpyaineita on mistä valita, tavallisista kaupoista löytää vaikkapa Schollin jalkasuolaa ja muillakin merkeillä on vaikka minkälaisia tuotteita tähän tarkoitukseen. Esimerkiksi kuvassa näkyvä Dermosilin jalkakylpysuola on suht edullinen vaihtoehto. Tuota löytyy itseltänikin, tosin vielä en ole kokeillut sitä käytännössä mutta tuoksu on ainakin hyvin raikas. Tuo vihreä pallukka on sitten Lushin kylpypallo, niitäkin kuulemma voi käyttää jalkojen kylvettämiseen, sen kun vaan musertaa pallerosta palasen ja voilà! Ja kylpypalloista on myös mistä valita, itse asiassa mulle ainakin tulisi ihan valinnan vaikeus jos tilaisin niitä kyseiseen tarkoitukseen...(Kuvat täältä ja täältä)Jalkakylpyjä voi toki tehdä myös itse, tästä ei kylläkään minulla ole kokemusta mutta sattumalta löysin erään ihanalta kuulostavan ohjeen täältä ja se menee siis näin:

Itse tehty jalkakylpyTäytä vati lämpimällä vedellä

3rkl merisuolakiteitä

2rkl oliiviöljyä

4 viipaletta sitruunaa

4 viipaletta appelsiiniaSitruunalla voit hangata kantapäitäsi, jolloin sitruunan hedelmähapot edistävät kovan kantapään pehmenemistä.


Kylvyn yhteydessä onkin sitten hyvä raspata jalat. Itse käytän hommaan joko Schollin jalkaraspia tai sitten hohkakiveä. Maltti on valttia tässäkin, luin jostain ettei jalkoja saa raspata liikaa koska se vain lisää kovettumia. Jos jalat ovat melkoisen kovettuneet, niin homma kannattaakin tehdä parina peräkkäisenä päivänä jottei vahingossa innostu liikaa..vereslihalle menneet tassut eivät takuulla ole miellyttävä kokemus. Jaloillehan on olemassa ihan kuorinta-aineita (tosin, raspia ne eivät korvaa) joiden tarpeellisuudesta voidaan varmasti olla montaa mieltä. Minusta se ei ole välttämätön  tuote vaikka kuorinta toki tekee jalat ihanan siloisiksi, saman asian varmasti ajaa käytetyt kahvinporot tai oikein hieno hiekka.

Kylvyn yhteydessä kannattaa suorittaa myös kynsien leikkaus, silloin se onnistuu parhaiten (tai vastaavasti suihkun jälkeen), ovathan kynnet pehmenneet sopivasti. Oikeaoppinen tapahan menee kuulemma näin: 

Kynnet leikataan suoraan varpaiden päiden muotoisesti kulmia kadottamatta  Teräviksi jäävät leikkauspinnat tasoitetaan kynsiviilalla, jotta ne eivät paina toisia varpaita eivätkä tartu sukkiin tai vuodevaatteisiin.


Noh, meikäläinen kyllä tahtoo olla noudattamatta ihan kirjaimellisesti tuota tyyliä, jossain määrin pyöristän kynsien kulmia vaikka tiedän hyvin ettei niin saisi tehdä..kröhöm. Tuota viilausta kyllä suosittelen, joskus teen sitä itsekin.

Kylvyn jälkeen jalat pitää luonnollisesti rasvata ja tässäkin suhteessa tököttejä löytyy laidasta laitaan. Mielestäni kannattaa satsata johonkin mielestään huumaavan tuoksuiseen tuotteeseen, näin se rasvaaminen ei välttämättä unohdu niin helposti ;) Itse pidän Avonin Berry Mint-voiteesta jonka tuoksu on yhtä ihana kuin nimensä. Tämä nyt vaan on ihan turha tieto, kyseistä tuotetta ei ole enää Avonilla, murrr! Tokihan heillä on muita jalkarasvoja joten nou hätä mutta silti toivon että se tulisi vielä joskus myyntiin...

Jotkuthan myös lakkailevat varpaankynsiänsä, niin myös minä mutta oikeastaan vain kesäisin. Itse suosin vaaleita helmiäissävyjä, niitä käyttäessä ei kynsien epätasaisuus paista kilometrien päähän. Joskus myös viilailen sellaisella erikoisviilalla kynnen pintaa tasaisemmaksi. Tarkemmin ottaen tarkoitan siis sellaista viilaa, jolla voi tasoittaa ja kiillottaa kynnen pintaa, en nyt vain oikein tiedä sen virallista nimeä...
Jalkojenhoidosta puhuttaessa ei voi olla mainitsematta hikoilua. Jos omistat kuivina pysyvät räpylät, niin onneksi olkoon =D Tähänkin vaivaan on monia tuotteita, joten eipä hätää. Hikoilun ollessa vähäistä voi kokeilla erilaisia suihkeita, esim. Schollilla on sellaisia. Jos taasen hikoilu on runsaampaa, kannattaa kipaista apteekkiin. Triple Dry-sarjasta löytyy tehokas tökötti jaloille ja jos kaipaa vielä äkäisempää ainetta, kannattaa kokeilla Absolut Torria.

Ja vielä ekstrana: jalat tykkää myös jumppaamisesta, tästä linkistä löytyy ihan passelit ohjeet siihen (löytyy artikkelin loppupuolelta) =)
Tässäpä siis tämä, toivottavasti tästä jutusta on hyötyä ja tosiaan jos teillä lukijoilla on omia hyviä vinkkejä, niin kuulisin niistä mielelläni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti