sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kivet!

Nyt tulee postaus joka vahvistaa poikkeuksen säännöistä, aihe kun ei liity mitenkään kosmetiikkaan. Anzu-Anssu kirjoitteli jokin aika sitten omista kynttilätuikuistaan ja siinä yhteydessä tuli puhetta josko minäkin voisin vilauttaa teille omistamani Iittalan Kivi-tuikut, kas kun hurahdin niihin jokin aika sitten. Onhan mulla näiden lisäksi muitakin tuikkukipposia, muutama niistä jopa Iittalaa, mutta nyt esittelen teille Kivekseni ;)


Siinä siis rivistö koko komeudessaan. Tai noh, ei nyt aivan..kuvaamisen jälkeen kävin Cittarissa mammuttimarkkinoiden aikaan ja tokihan siellä oli taas pesuainetarjous tyyliin 'osta niin ja niin paljon ja saat Kivi-tuikun kaupan päälle'. Sieltä siis lähti mukaan yksi uusi tulokas, mieleni kyllä teki ostaa tuplasatsi pesuaineita jotta olisin saanut kaksi tuikkua, harmaa kun jäi kaivelemaan vielä mieltä... Mutta siis, loppuun laitan vielä kuvan tästä uusimmasta tulokkaasta, nyt vähän tarkempaa kuvaa näistä muista.


Värit vasemmalta lähtien: keltainen, väliväri (josta lähti pieni palanen irti kun järjestelin rivistöä, en edes hirveästi kolistellut näitä toisiaan vasten, mutta pieni kilahdus riitti..sniff), granaatinpunainen, pomeranssi ja hiekka.


Lila, ruusuoliivi, sammalenvihreä, (Kartion) vihreä, väliväri.


Turkoosi, väliväri, mustikansininen ja koboltti.


Ja tämä merensininen kotiutui kuvien ottamisen jälkeen...

Osa tuikuista on ykköslaatua ja osa kakkoslaatua, joistakin tarrattomistahan ei tiedä mitä ne ovat. Ja jos joku ihmettelee mitä väliväri tarkoittaa, niin se on sama kuin vaihtoväri. Iittalan sivuilta kopsattua: Väliväri muodostuu lasitehtaalla koneeseen uutta väriä vaihdettaessa. Uusi väri sekoittuu edelliseen jonkin aikaa. Ennen kuin saadaan puhdas haluttu sävy, tuloksena on kahden värin sekoitus, jota kutsutaan väliväriksi. Itse käyn kyyläilemässä välivärejä, ne kun maksavat niin paljon vähemmän, esim. Kivi-tuikuissa niiden hinta on ollut sellaiset 6 € ja se jos mikä on vähän ko. tuikuista =)

Vielä loppuun pakko laittaa vähän epäselvät kuvat tuosta ruusuoliivista, se kun vaihtaa väriään valaistuksen mukaan. Ensimmäinen kuva on otettu ilman salamaa, toinen salaman kanssa. Uskoisitteko samaksi tuikuksi?


Tällä hetkellä mun kokoelma on melko 'täydellinen', monet noista kun tuli hankittua lyhyen ajan sisään hurahduksen iskiessä. Vielä on toki joitain värejä joita kaipaan, esim. punainen on sellainen ja sen olisinkin voinut hankkia hyvinkin edullisesti tarrattomana, päätin vaan kerrankin vähän pihistellä, ehkä mä joskus voisin pyytää sen vaikkapa lahjaksi =D Lisäksi oliivi olisi ihana väri, sitä ei vaan valmisteta enää joten halpakaan se ei taida olla, ellei sitten tee löytöä kirpparilta. Niin ja ihan uusista väreistä lohenpunainen olisi aika nam, vaikkakin myyjän kans arvuuteltiin tuota ekan lähikuvan toista tuikkua (se josta sain palan irtoamaan) josko se muistuttaisi lohenpunaista. Vaan kyllä musta tuntuu et se lohenpunainen on vieläkin vaaleampi, ainakin viimeksi sitä hypistellessäni silmäni alkoivat kiilumaan siihen malliin etteivät ne varmaan olleet nähneet vielä samanlaista... ;) Kieltämättä mulla jäi kaihertamaan se harmaakin joten tiedä häntä vaikka vielä äityisin ostamaan lisää pesuaineita saadakseni sen vielä itselleni. Varokaa siis tätä kuumetta, se vie mennessään =D

4 kommenttia:

 1. Voi hitsi, miten ihana ja kaunis kokoelma sulla on noita <3
  Ja nyt mua alkoi nuo väliväritkin himoita :D. Ootko Outletista ne ostanut?
  Ja voi elämä, tuo merensininen olisi niiiiin upea myös...
  Ruusuoliivista pidän kaikista eniten juurikin tuo värin vaihtuvuuden takia, saisi enempikin tulla valikoimaan tuollaisia väriä vaihtavia :).

  VastaaPoista
 2. Onhan tuo semmonen herkkusuora jota katselee mielellään =P Joo, Outletistä oon ostanu välivärit, poikkeus tuo toinen vasemmalta, sen ostin fb:n kautta. Itse asiassa, tähän mennessä en oo törmänny meidän Outletissä mihinkään punertaviin väliväreihin, yleensä ne on ollu jotain sinertäviä/vihreitä. Sais kyllä niitä muitaki variaatioita tulla tännekin...

  VastaaPoista
 3. No on sulla kiveksiä..ja monen värisiä =)
  Itse keräilen tyyliin *ihan kaikkee* mutta oikeastaan en mitään astiapuolelta..hassua.
  Joskus yritin jotain Iittalan Aino Aalto-sarjaa ja sitten jotain "Taika" (onko sellaista) sarjaa myös.Ihania,mutta niin PIRUN kalliita.

  VastaaPoista
 4. Juu, kivekset ovat vaan niin ihania ;D Mulla oli kaksi Aalto-sarjan välivärillistä tuikkukippoa, mutta tykkäämisestäni huolimatta myin ne pois, joku roti se olla pitää! Kaksi välivärillistä Kastehelmen tuikkuakin löytyy ja kieltämättä muutenkin ko. sarja kiehtoo. Pitäisi vaan koettaa pidätellä itseään, saa nähdä miten ajan saatossa käy. (Huonosti veikkaan...) ;)

  Onhan Iittalalla Taika-astiasto, mä kyllä kans tykkään siitä ja kerran pyysinkin lahjaksi ko. sarjan sinisiä isoja mukeja ja ne myös sain. Lisäksi ite oon ostanut samanmoisen metallisen säilytyspurkin, mutta sen enempiä hankintoja ei tuu, se sarja on todellakin liian kallis...

  VastaaPoista