tiistai 14. helmikuuta 2017

Hiusharjan putsaaja

Monesti olen mielessäni harmitellut, miksei kukaan ole keksinyt jotain puhdistusvempainta hiusharjoille. Tunnustettakoon kuitenkin se etten ole koskaan vaivautunut ottamaan selvää onko sellaisia keksitty... No, vähän aikaa sitten ihan sattumalta törmäsin eräässä nettikaupassa välineeseen jota singahdin etsimään ebaysta. Minulle kävi heti selväksi, että kyllähän sellaisia metallipiikein varusteltuja (vähän haravamaisia) irtohiusten harjasta rapsuttelijoita on pilvin pimein (ja on varmasti ollut pitkään), mutta tämä etsimäni yksilö olikin vähän erilainen ja en tiedä miten kauan tämä on ollut markkinoilla.


Tällä apuvälineellä ei saa pelkästään nypittyä harjaan tarttuneita hiuksia, tällä pystyy lisäksi puhdistamaan harjan 'pohjaan' tarttuneet muotoiluaineiden ym. jämät.


Pidemmillä harjaksilla saa helposti harjattua ne inhottavat hiusharjaan tarttuneet hiukset huis hiiteen. Toki hiukset saa nypittyä sorminkin, mutta kyllä tämä vaan on näppärämpi tapa ;)


Lyhyemmillä harjaksilla voi sitten pestä sitä harjan pohjaa ja epäilemättä harjaksetkin tämän avulla puhdistuvat jonkin verran.

Testasin tosiaankin tämän heti tänään ja kyllä tämä osoittautui hyväksi välineeksi. Hiusharjan pohjaan helposti jämähtävät mähmätkin irtosivat veden, saippuan ja tämän harjan avulla.

Voisinpa tähän samaan syssyyn kertoa toisesta Tangle Teezeristäni jonka olen tainnut tilata ebaysta aikoja (vuosia) sitten. Vertailukuvassa on ensimmäinen tiiserini jonka olen näemmä esitellyt täällä jo reilut 5 vuotta sitten. Postaus löytyy täältä.


Matkaversio oli tainnut kutkutella mieltäni jo jonkin aikaa, tosin ei tuokaan mikään mahdottoman pieni harja ole.


Matkaversiossa on tuollainen suht kätevä suojus joka estää harjaksien vääntymisen. Se vaan täytyy muistaa painaa kunnolla kiinni, joskus olen tainnut hutiloida vain huomatakseni suojan irronneen (tosin silloin kassi oli ihan staattisessa tilassa eli mitään vahinkoa ei tapahtunut, jos olisi tapahtunut muutenkaan, riippuu miten harja olisi kosmepussukassa sinkoillut).


Hiukanhan tuo suojaosa tuo korkeutta harjaan ja vie näin ollen tilaa kosmepussukassa, mutta kyllä minä mieluusti käytän tuota suojaa kaiken varalta, harmittaisi vietävästi huomata harjaksien vääntyilleen tai jopa katkenneen.

Tänään katselin tuota alkuperäistä Tangle Teezeriä ja kylläpä se on yllättävän hyvässä kunnossa. En kylläkään ole onnistunut sinkauttamaan sitä lattialle, siinä varmasti osasyy hyvään kuntoon. Harjakset (tai paremminkin piikit) eivät ole taipuilleet juuri ollenkaan, muutama yksilö on aavistuksen kenossa. Väri piikkien päässä sen sijaan on näköjään vuosien aikana haalistunut. Nyt sitten tutkailin tarkemmin harjan saumaosaa, harjahan ei ole yhdestä kappaleesta tehty vaan siinä on ala- ja yläosa erikseen. Nekin ovat pysyneet kiinni toisissaan, pientä rakoa huomasin, mutta en ole varma onko se kenties ollut jo aluperin. Tosin vähän luulen ajan tehneen tuon tepposen ja en nyt tiedä pääsekö harjan sisään vettä sitä pestessä (mikä kyllä on vaaratonta, mutta ärsyttävää mikäli niin käy). Vaikka harja on hyväkuntoinen, mielessä kuitenkin kaihertelee pitäisikö hankkia joku herkullisen värinen uusi yksilö... Paitsi että, mähän tilasin jokunen aika sitten heräteostona tämän Shelas -merkkisen harjan, ruusukultainen väri sen sai aikaan.


Tämä on vähän Tangle Teezerin tyyppinen ja jopa pienempi kuin matkakokoinen Teezer. Ja ei, en ole pirskotellut harjan päälle vettä, siinä on ihan oikeasti tuollaisia vesipisaramaisia pilkkuja. Kaunista, vai mitä? =)

4 kommenttia:

 1. Täytyyki katella tuollasta harjan putsaria kun oon joskus sen piikkijutun ostanu mut jotenki ei iskeny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on taatusti parempi kuin se piikkijuttu =)

   Poista
 2. Mulla on Mason Pearsonilta harjaputsari, se on tosi näppärä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti googlettaa, näyttää kyllä näppärältä =)

   Poista