tiistai 10. joulukuuta 2013

Haisuli-Hauschkat

Kuten ehkä muistatte, viime keväänä rakastuin Dr. Hauschkan käsivoiteeseen ja jokunen aika sitten tilasinkin kaksi tuubia tuota jumalaista ainetta käsieni (ja nenäni) sulostuttajaksi ja nyt kumpikin on käytetty loppuun.


Minullahan kävi huono tuuri, tein tilauksen lokakuussa ja molemmissa käsivoiteissa oli parasta ennen päiväyskin lokakuussa ja sen kyllä valitettavasti huomasi. Tuossa vaiheessa en vielä tiennyt kuinka kamalaksi voiteet olivat menneet, huomasin tuoksun olevan jotenkin erilainen ja laitoinkin Terveysteekille viestiä jossa vinkkasin että heidän kannattaisi katsastaa myynnissä olevien tuubien päiväys. Vastineeksi sain 5 euron alekoodin ja olin ihan tyytyväinen tilanteeseen. 

Tosikäytössä tuoksun todellinen kamaluus paljastui minulle ja ensimmäisen tuubin kohdalla se kamala haju vain voimistui tuubin loppumista kohden. Voiteen värikin oli muuttunut aavistuksen rusehtavammaksi joten voide oli selkeästi pilaantumassa. Tehoiltaan se kuitenkin oli yhtä hyvä kuin ennenkin ja välillä irvistellen käytin tuubin loppuun.


Aika loppuun käytinkin, eihän rahaa nyt sovi heittää kankkulan kaivoon... ;)

Oli selvää etten voinut jemmata sitä toista tuubia myöhemmäksi, mulla kun oli ollut tarkoitus säästää se talveen jolloin testaisin miten voide toimii käsissäni silloin kun ne ovat todellakin kuivat. En siis uskaltanut ottaa riskiä tuoksun takia, ties kuinka hirvittävälle voide olisi lemahtanut jos olisin jemmannut sitä pari kuukautta..puistauttaa ajatuskin. Toinen tuubi haisi myös pahalle, mutta siinä en huomannut yhtä kamalaa tuoksua kuin mitä ensimmäisessä tuubissa oli sen lähestyessään loppuaan.

No, minua jäi kaihertamaan koko homma, halusinhan kokeilla ihan tuoretta voidetta ja niinpä välillä vilkuilin Terveysteekin sivuja ja mietin tilaavani alekoodin siivittämänä yhden tuubin testaukseen. Mokomat Dr. Hauschkan käsivoiteet olivat kadonneet heidän sivuiltaan ja vähän aikaa pelkäsinkin josko eivät enää otakaan niitä myyntiin. Pelko oli turha ja kohtapa niitä olikin siellä myynnissä. Niinpä vähän aikaa sitten tekaisin minitilauksen sinne ja tällaista sieltä tuli shopattua.


Dr. Hauschkan käsivoide ja Flow Mali palasaippua + vartalovoidenäyte kaupan päälle. Ja kyllä, tuo käsivoide on tuoretta ;) Sen verran utelias olin ja mun oli ihan pakko korkata tuubi ja testata sitä, tosin se meinaa sitä että mun tarttee ottaa se suht pian käyttöön, pelkään sen menevän pilalle liiallisesta avattuna olemisesta vaikkei sen päiväykset paukukaan... Voide oli väriltään sellaista kuin sen pitääkin olla, ei siis ollut saanut ruskeaan taittavaa vivahdetta ja sen tuoksukin oli normaali. Tosin, hämmennyin sillä nyt minusta tuntui etten rakastunutkaan tuoksuun sillä tavalla kuin ensimmäisellä kerralla, apua, enkö enää tykkää Hauschkan haisusta?! No, syynä voi kyllä olla sekin kun edellinen käsivoiteeni oli järjettömän ihanan tuoksuinen, ehkä vertasin niitä mielessäni keskenään.

Summa summarum, tästä opin sen, että luonnonkosmetiikka todellakin pilaantuu herkemmin ja päiväyksiä kannattaa tihrustaa tarkemmin. Ns. normimerkkien käsivoiteet eivät paljoa hätkähdä päiväyksistä vaan ovat hyvinkin käyttökelpoisia pitkään.

Onko teillä kokemuksia pilalle menneestä kosmetiikasta ja jos on, niin oletteko uskaltaneet käyttää selkeästi huonoksi menneitä tököttejä?

7 kommenttia:

  1. Itseasiassa, olin ottamassa eilen Lushin erästä kasvonaamiota käyttöön. Mutta hyi jumankekka, se oli yltä päältä homeessa!! Se oli ollut mulla muutaman viikon huoneenlämmössä enkä ollut ollenkaan tajunnut lukea tekstiä "Keep in the fridge." eikä vaan käynyt mielessäkään, että se tosiaan pitäisi säilyttää jääkaapissa. Opin kantapään kautta, että naamiot ovat nimenomaan TUOREnaamioita! :D Se hajukin oli aivan sairaan kuvottava, ja haisi mun nenään oksettavasti vielä monta tuntia. :/

    VastaaPoista
  2. Itsellä on alkanut joskus huulikiillot haista siihen malliin, että on ollut pakko heittää pois. En pelkää saavani niistä mitään, mutta olivat hajun puolesta niin epämiellyttäviä ja vielä heti nenän alla, että pakko oli heittää pois.

    VastaaPoista
  3. En uskaltaisi käyttää mitään pahalta haisevaa. Kaikki epämäärinen lentää meillä nopeasti roskiin.

    VastaaPoista
  4. Ne Citymarketin Mades Body milkit oli inhottavan homeen hajuisia, mutta käytin minipullon loppuun. Niistä olikin täällä sinun blogissasi joskus puhetta.

    Oksennuksen hajuisiksi on mennyt moniakin huulikiiltoja ja silloin heitän ne menemään.

    Yksi vasta avaamani intiimisaippua, jossa oli 1,5 vuotta päiväystä jäljellä hajosi mystisesti kahteen faasiin normaalissa huoneenlämmössä. Ravistelin tuotteen uudelleen yhtenäiseksi ja käytän ihan huoletta edelleen.

    VastaaPoista
  5. Marisa: Iuuuu! =/ Mulla tais kerran homehtua(?) yks Lushin tuote (saippuan mallinen kasvojenputsari), näin ainaki muistelen. No, jotenkin se kuitenki ehti pilaantua, kaipa mä sitä kokeilla ehdin, mutta sitten tosiaan kävi köpelösti... Olis pitäny älytä pakastaa se kun en sitä heti käyttänyt kokonaan.

    Jonna H.: Joo, pilaantuneen huulikiillon haju on kamala ja sellaisia ei tee mieli sutia huulilleen...

    Ninni: Mä en välttämättä uskaltaisi käyttää vaikkapa kasvovoidetta jonka haju on muuttunut, pelkäisin saavani jonkin allergisen reaktion kasvoihin ja se nyt ei olisi mukavaa. Sama juttu huulituotteissa, huulivoiteet ym. kun väistämättä päätyvät vähissä määrin vatsaankin. Mutta käsivoiteet ja vartalovoiteet, niissä en ole niin ranttu jos vain siedän tuoksun jotenkin =)

    Aino: Hyi, mulla on vielä käyttämättä se iso pullo Madesia, saapa nähdä onko sen tuoksu niin vastenmielinen etten kykene käyttämäänkään sitä...

    VastaaPoista
  6. Itsekin nakkaan kyllä epäilyttävältä haisevat ja koostumusta muuttaneet tuotteet pois, mutta muuten en juuri päiväyksiä katsele.
    Tai noh, Lushin tuotteet kun on osittain luonnonkosmetiikkaa, niin niiden kanssa yritän olla tarkempi (ja pakastan tuotteet joita en ehdi heti käyttää), mutta saippuat ovat pysyneet ihan ok:na parinkin vuoden säilytyksestä, mitä nyt tuoksut ovat laimentuneet lähes olemattomiin. Eli ei saippuoitakaan kannata isoa määrää jemmata, jos haluaa tuoksusta nauttia :).

    VastaaPoista
  7. Mulla taisi tässä tapauksessa iskeä pihiys, en vaan raskinut alkaa heittämään roskiin himpan päälle kympin arvoisia käsivoiteta..ja olihan siinä kuitenkin se parasta ennen vasta lokakuussa. Muistelin tässä et kyllä mä jokunen aika sitten heitin yhden vanhaksi menneen vartalovoiteen roskiin enkä alkanu käyttämään sitä, siinä oli ainakin tuoksu muuttunut ja saattoi koostumuksessakin olla jotain muutoksia havaittavissa. Eli näemmä mulla ei olekaan välttämättä mitään järkevää kaavaa vanhentuneiden tuotteiden suhteen =D

    VastaaPoista