lauantai 9. helmikuuta 2013

Jälleen kerran käsivoiteita

No niin, taas pääsee käsivoiteita esittelyyn, niitä kun kuluu talvella kiitettävää tahtia. Ensimmäisenä Oriflamen käsivoide jota tulikin vähän ikävä sen loputtua, sen jälkeen kun käyttööni eksyi ei niin kosteuttava käsivoide. Nämä kaikki ovat olleet käytössäni ns. yökäsivoiteina (paitsi toisena esittelyyn päässyt tapaus siirtyi lopulta päiväkäyttöön) jolloin omat tassuni kaipaavat tuhdimpaa hoitoa.


Intense Hand Protection Concentrate on tarkoitettu kuiville ja karheille käsille ja Oriflamella siitä sanotaan lyhkäisesti näin:

Tehohoitava käsivoide kuiville ja karheille käsille. Karitevoi, manteli ja arnikkiuute pehmittävät kuivimmatkin kädet ja tekevät niistä taas pehmeät. 

Niin kuin nimi kertookin, on tämä muka tiivistemuodossa olevaa. No, ehkä jollekin tämä onkin tiivistettä, mutta kyllä mun tartti käyttää tätä suht tavalliseen tapaan. Tosin niin mulla tuppaa olemaan kaikkien tiivistekäsivoiteiden kanssa. Koostumukseltaan tämä voide oli mukavan täyteläistä, mutta tuoksu oli vähän outo ja en edes osaa selittää sitä. Ei se ollut paha, mutta ei mikään ihanakaan. Vaan tuoksusta viis, tykästyin kuitenkin tähän koska kyllä tämä talvikuivia käsiäni hoiti vallan mainiosti, siitäkin huolimatta ettei tämä ollut aivan mahdottoman rasvaisen tuntuista. Hinta tällä on vaan turhan kova, normaalihintaisena tää maksaa 8,90 € joten kannattaa bongailla alennuksia, esimerkiksi tällä jaksolla (loppuu 11.2) hintaa on 5,90 € ja se on mielestäni jo passeli hinta tälle. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan!

Tämän jälkeen otin sitten käyttööni toisen Oriflamen käsivoiteen joka osoittautui yökäytössä riittämättömäksi.


Nature Secrets -sarjan Jojoba & mango -käsivoide soveltuu herkälle iholle ja sen sisältämä jojoba kosteuttaa ja mangovoi suojaa käsien ihoa. Tämä on monia ns. tavallisia käsivoiteita kosteuttavampi ja tästä jääkin käsiin vähän sellainen rasvainen olo, mutta mun talvikuiville käsille tämä ei riittänyt yökäyttöön, kesällä todennäköisesti tämä olisi mielestäni jossain määrin tuhti voide. Koetin sekakäyttää tätä mm. Badgerin öljyisen käsvoiteenkin kanssa, mutta ajan mittaan se kahden rasvan kanssa kikkailu alkoi ärsyttää ja päätin sysätä tämän päiväkäyttöön ja ottaa käyttöön jonkin tuhdimman voiteen. Arvoin kahden voiteen välillä joista toinen päätyi käyttöön, mutta mä ehdin käyttää sitä vain hetken (en esittele sitä nyt koska käyttöä on tosiaan niin vähän takana) koska olin tuskastunut toisen kämmenpöytäni kuivaksi narahtamisesta. Marssin sitten apteekkiin ja ostin tuubin Aqualan perusvoidetta, olinhan jo vähän aikaa miettinyt pitäskö tämä kotiuttaa ja kokeilla auttaisiko se kuiviin kätösiin.


Jonkin aikaa mietin onko tämäkin liian kevyttä käsilleni, meinaan kun tuntui ettei toisen kämmenselän kuivuus katoa mihinkään. No, tietty käytän tätä vaan öisin ja tulihan mulle flunssakin jonka vuoksi käsiä sai olla pesemässä tiuhempaan tahtiin. Ja luonnollisesti käsiä ei tullut rasvailtua millään rasvalla kaikkien pesukertojen jälkeen... Jonkin ajan kuluttua alkoi tuntua siltä että kyllä tää on just passeli käsivoide mulle yöaikaan. Muulloin tän käyttö onkin hankalampaa, kun tätä on hieronut aikansa jää käsiin sellainen jännä liukas pinta (jotenkin mulla tulee mieleen silikoni!) ja päivällä sellainen voi tuntua tietyissä tilanteissa ikävältä. Toki tuo pinta lähtee jonkin verran pois jos hinkkaa kättänsä johonkin, mutta ihan kokonaan se ei taida lähteä muuten kuin ajan kanssa tai sitten pesemällä kädet oikein kunnolla. Niin, tämä ei peseydy käsistä pois niin helposti kuin monet muut käsivoiteet ja oikeastaan se on hyvä, eipähän tarvitse olla lisäämässä niin paljoa yöllisten vessareissujen jälkeen ;) Välillä muuten mietin onko tämä lähestulkoon samaa kamaa kuin Erioilin käsivoiteeni, mutta ei näissä ole samanlainen sisällysluettelo vaikka joitain samoja aineosia kummastakin löytyy.

Että semmoisia voiteita, epäilemättä pian tulee taas uutta juttua sillä talvi on totisesti käsivoiteiden kulta-aikaa =D

EDIT. Näemmä en muistanut sanoa mitään tuosta Jojoba & mangon tuoksusta, voi minua horopäätä! Tuoksu oli mieto, mutta vallan mukava, paljon plussaa siis siitä =) Ja Aqualanista kaikki varmasti tietävätkin, että sehän on tuoksuton eli ei lemua juuri millekään. Toki siinä on sellainen tuoksu mikä on ominaista tuollaisille voiteille, eihän tuoksutonkaan ole 100 % tuoksuton, you know what I mean =)

2 kommenttia:

  1. Jojoba & Mango - käsivoiteessa on kivan näköinen pakkaus :) Onko siinä koostumus paksu vai juoksevampi?

    VastaaPoista
  2. Pakkaus on kyllä varsin houkuttelevan näköinen ja koostumus on enemmänki voidemaista, ei mitään lirua =) Tietty siitä sitten jää vähän voidemainen fiilis, mutta mä ainaki tykkään käsivoiteista jotka ei ihan kokonaan häviä käsiin.

    VastaaPoista