torstai 21. helmikuuta 2013

Ärrrrsyttävät vartalovoiteet!

Nyt mulla ei oo oikein ollut onnea vartalovoiteiden kanssa ja sekös tympii. Kaksi kertaa peräkkäin oon onnistunut ottamaan käyttöön voiteen jonka käyttäminen ei ole mikään miellyttävä kokemus. Yksi kerta olisi ok, mutta että ihan kaksi kertaa. Peeveli, jahka tuo toinen riippakivi loppuu, niin valitsen jemmoista taatusti jonkun miellyttäväksi tietämäni yksilön!

Joskus aikoja sitten löysin Citymarketista hulppeaan alehintaan (olisko ollu euron?) tämän Madesin pirtsakan näköisen vartaloemulsion. Muistan nähneeni näitä normaalihintaankin, mutta sitä en muista miksi en ole niitä tuolloin ostanut. Ehkä olivat liian tyyriitä, ehkä alitajuntani varoitti minua, kuka tietää. Pakkaukset kuitenkin miellyttivät silmääni joten siinä mielessä on perin outoa etten sortunut näihin aikaisemmin.


Joo-o, en mitenkään ollut varautunut siihen miten kaamea tuote tämä oli. Koostumus sinällään oli ok (aika kevyttä kamaa, mutta kyllähän tuo kosteutti kroppaani näin talviaikaankin), mutta se tuoksu tai paremminkin lemu oli jotain kammottavaa. Juu, kyllä tästä haistoi jotain eksoottista, mutta se ei paljon auttanut kun tässä oli lisäksi sellainen homeinen perunakellarimainen döfis. Ihanaa, juuri sellaista tuoksuahan tahdon suihkunraikkaalle iholleni! Pari ensimmäistä käyttökertaa olikin sellaisia joiden jälkeen vakavasti harkitsin pullon nakkaamista roskiin. Pullo oli kuitenkin onneksi verrattain pieni (oliskohan ollut 100 ml?) joten sinnikkäästi käytin tämän loppuun. Tosin viimeisellä kerralla en todellakaan alkanut kikkailemaan loppujämien ulos saamiseksi joten ehkäpä tästä meni kamaa roskiin lusikallisen verran. Onneksi kuitenkin tuo perunakellarin haju oli sellainen ettei se jäänyt iholle pitkäksi aikaa, vähän aikaa sen tunsi ja sitten se haihtui. Vaan siltikään en käyttäisi tämän valmistajan tuotteita toiste ellei olisi pakko. Ja pakkohan mun on, minä poloinen kun ostin myöhemmin toisenkin alepullon (ja vielä ison sellaisen, apua!) jonka pitäisi tuoksua liljalle. Valitettavasti nuuhkaistuani sitä havaitsin heti saman pottukellarin tuoksun..huoh. Olin vähällä kiduttaa itseäni oikein urakalla ja ottaa sen heti käyttöön tämän jälkeen, mutta päätin sitten armahtaa itseäni ja nappasin käyttöön tämän joskus Seppälän alennuksesta ostamani voiteen.


Hahhah, voi elämä näitä mun jemmoja. Siis oikeasti, oon yli vuosi sitten pikaisesti vilauttanut tätäkin voidetta blogissa ja nyt se vasta pääsi tosikäyttöön =D Tuolloin tuumasin tämän vaikuttavan vallan hyvältä voiteelta, mutta käytäntö paljasti tässä erään merkittävän vian. Tämä on siis niitä valkoisen kerroksen jättäviä voiteita ja niin kuin tiedätte, sellaiset voiteet ovat ärsyttäviä. Tottahan toki se valkoisuus häviää jonkun ajan kuluttua, mutta mun hermoja riipii jos voide tekee tuollaisen tempun. Mikähän sen ilmiön aiheuttaa, tietääkö kukaan? Lisäksi mulle tuli vähän negatiivinen fiilis kun ainesosista löytyi kakkosena mineraaliöljyä (paraffinum liquidum). No, kaipa tuo on aika odotettava ainesosa Kiinassa tehdylle halpatuotteelle...

Tämän pitäisi ilmeisesti tuoksua mangolle ja jasmiinille, mutta mitään mangoa en tässä erota. En tiedä tuoksuuko tässä edes jasmiini, en nimittäin tiedä mille sen pitäisi tuoksua. Haisu on siis hyvin mieto ja sinällään ok, eipähän riitele vartalotuoksujen kanssa. Kropan tämä kosteuttaa ihan hyvin, mutta tuo mineraaliöljyn vuoksi olen alkanut miettimään aiheuttaakohan tämä tavallista enemmän epäpuhtauksia. Varma en ole, niitä epäpuhtauksia kun ilmaantuu muutenkin, mutta käsittääkseni mineraaliöljyt saattavat lisätä finnejä. Välillä tuntui ettei tämä lopu koskaan, mutta lopulta päätin viimeisellä käyttökerralla (päätin että se on viimeinen =D) suorastaan uida voiteessa jotta pääsisin siitä eroon. Olin jo kertaalleen ronskilla kädellä rasvaillut kropan (mukavan valkoiseksi tietty) ja päätin sitten turistaa loput voiteet kämmenelle ja jollain ilveellä levittää nekin vielä vartalolle. Hups, arvioin loppumäärän väärin ja katsoin epätoivoisesti hirvittävää kasaa voidetta kädelläni. Ketään uhriakaan ei ollut lähistöllä ja en olisi millään saanut imeytettyä koko määrää hipiälleni joten vääjäämättä voidetta päätyi lavuaariinkin... No, hukkaan heittäminen ei harmittanut kovin paljoa ja meinasin pistää ripaskaksi kun sain vihdoinkin nakata tuubin roskiin. Seuraavat käyttöön päätyvät voiteet ovat oletettavasti hyviä ja jos eivät, niin piru ne periköön!

No mutta, olkaa onnekkaita, näitä kumpaakaan ei välttämättä enää edes löydä kaupoista joten teillä ei ole vaaraa sortua vikaostoksiin. Ja jos näitä sittenkin löytyy, niin nytpähän osaatte varoa ;)

9 kommenttia:

  1. Mä olen myös usein törmännyt muka rakkaisiin hedelmäisiin tuoksuihin vartalovoiteissa, jotka lopulta lemuavat lähinnä hieltä, virtsalta ja homeelta. Näin kauniisti sanottuna :D

    VastaaPoista
  2. Jep,ihanat hedelmäiset (varsinkin eksoottiset sellaiset) haisevat aika usein suht tunkkaisen homeiselle..Siksi tälläisten kohdalla nuuhkaisen mahdollisuuksien mukaan tuotetta kaupassa.Joskus nettiostoksien yhteydessä sitten tullut yök-ostoksia mieliharmiksi.

    VastaaPoista
  3. Siis ei oo todellista, miten monia samistuotteita meillä on ollut! Mullakin oli vuosi-pari sitten myös toi Mango-Jasmiini-voide. Olin siitä ihan samaa mieltä kuin sä :D

    VastaaPoista
  4. Mulla oli pari vuotta sitten samalta sarjalta jokin turkoosi voide. En tosin muista, tuoksuiko se erityisen ikävälle :)

    Pahalle tuoksuva kosmetiikka - tai jos tuoksu ei vain sovi omaan nenään, on ihan hirveää! Sen vuoksi on pakko joskus jättää hyväkin tuote käyttämättä.

    Hih, tunnustan myös lotranneeni jonkin "turhan" tuotteen aika raa'asti. Pääasia että loppuu! :D

    VastaaPoista
  5. Rissa99xo: Auts, virtsan tuoksuinen kuulostaa harvinaisen pahalta =D

    TylyMuija: Ihmetyttää vain se, että eikö ne valmistajat tuoksuttele tuotteitaan ennen markkinoille pistämistä... Tai ehkä ne tuoksuvat heidän mielestään hyvälle. Tai ehkä eivät välitä =P

    Aino: No katos, samiksia tuntuu löytyvän =D

    Eveliina: Just se turkoosi (ja vielä isona pullona) odottaa käyttöään ja mun nenä erotti siitäkin sen ikävän tunkkaisen aromin =(

    Mulla on muuten yks ikuisuuspullo (pari kertaa oon tainnut kokeilla) erästä voidetta ja vieläkään en oo raskinu muka heittää sitä menemään. Huoh, taidan kysyä tahtooko miekkonen käyttää sen, joskus kun hän on siitä ottanut voidetta. Jos ei, niin se on pakko nakata roskiin, ei vaan pysty.

    VastaaPoista
  6. Muutama vuosi sitten tuli kokeiltua erästä muistaakseni passionhedelmä -kosteusvoidetta, joka minun nenääni haisi hieltä ja virtsalta. Tosi kiva aromi sen sanon.

    VastaaPoista
  7. Urb, kuinka viehättävää =P

    VastaaPoista
  8. Tuli tässä yhtäkkiä mieleen, että entäs jos käsien pesussa käyttäisi ne pahalta haisevat rasvat?
    Saisi käytettyä nopeasti pois ja samalla kädet saisi vähän kosteuttakin, mutta tuoksusta ei tarvisi kärsiä pitkään :).
    Tai sitten jalkavoiteeksi, itse olen monet rasvat käyttäny jalkoihin, sieltä se haju ei yllä niin nopeasti nenään asti :D.

    VastaaPoista
  9. Haa, tuota saippuana käyttämistä voiski kokeilla seuraavan ällötyksen kanssa, kiitti vinkistä =D

    VastaaPoista