tiistai 27. maaliskuuta 2012

Nostalgiaa

Käsi ylös jos Sunlight (ei se tiskiaine vaan saippua!) herättää nostalgisia fiiliksiä. Täällä nousee ainakin yksi käsi, onhan kyseinen saippua tuttu jo lapsuudesta =)

Mutu-tuntumalla väittäisin pakkauksenkin olleen tämän tyyppinen jo kauan...


Ja saippua, no se on myöskin tainnut olla aina tämmönen.


Tässä vielä huonolaatuinen kuva ainesosaluettelosta, huono laatu selittää sillä etten ajatellut julkaista kuvaa täällä... Noh, nyt julkaisin, en nimittäin jaksa alkaa sepostamaan asioista joista minulla ei ole kunnon tietoa. Käsittääkseni tuolla seassa oli jotain ei niin hyviä juttuja, mutta en nyt uskalla ottaa mitään kantaa asiaan koska en ole ekspertti näissä asioissa.


Homma meni seuraavanlaisesti: kerran kaupassa ollessamme avokki sai jonkin mielleyhtymän ja tahtoi tuoksutella Sunlight-saippuaa, olihan se hänellekin tuttu lapsuudesta. Tokihan minäkin tungin kärsäni paketin lähettyville verestääkseni muistoja, tiesin sen tuovan mieleen mökin ja muita sen sellaisia juttuja. Ja niinhän siinä kävi, en vain voinut vastustaa saippuapaketin ostamista. Hintakaan ei kirpaissut, kahden saippuan paketti taisi maksaa n. 1,80 €. Ilolla olen pessyt tällä itseäni, tuoksua on hankala kuvailla, se on ehkä yhdistelmä koivua (tästä en ole varma) ja jotain sitrusmaistakin siinä on. Googlettelin ko. saippuaa ja täältä löysinkin seuraavanlaisen maininnan siitä:

Saippuan aidosti teollinen massavalmistus alkoi 1880-luvulla, kun englantilainen tehtailija William Lever alkoi mainostaa kauniisti pakattua ja houkuttelevasti nimettyä saippuaansa lehti-ilmoituksin. Sunlight-saippua lienee maailman ensimmäinen laajalevikkinen kulutushyödyke.

Kyseessä on siis melkoisen vanha tuote, itsekin yllätyin tiedosta. Noh, olenkos minä ainut vanha patu jonka kellot alkavat kilisemään tämän tuotteen kohdalla? ;)

2 kommenttia:

  1. Tää postaus sai hymyn huulille, kukapa ei lapsuudesta tuota muistaisi:) Vaan eipä silloin ollut suihkusaippuita ym.
    Sunlightia ja Linna-shampoota lauantaisaunassa<3
    Nimim. 70-luvun lapsi

    VastaaPoista
  2. Joo, Linna-shampoo on kyllä myös legendaarinen =) Ei niitä suihkugeelejä tosiaankaan ollut, sitä oli varmaan huuli pyöreänä kun lopulta tulivat markkinoille..kuinka innovatiivista =D

    VastaaPoista