maanantai 5. maaliskuuta 2012

Ketutusta ja sen lievennystä

Tämä päivä on ollut ääripäiden sävyttämä noin niinkus kosmetiikan saralla. Aloitetaan siitä armotonta ketutusta aiheuttaneesta tapauksesta nimeltään Nail etc. Tein sinne siis elämäni toisen tilauksen, siitäkin huolimatta ettei ensimmäinen tilauskaan sujunut ongelmitta. Mutta, tuolloinhan lopulta annoin anteeksi ne ärsytystä aiheuttaneet seikat. Kopioin nyt tähän aiempaan tilaukseen liittyviä ajatuksia joita tilaaminen sieltä aiheutti, tämän tilauksenhan tein vajaa vuosi sitten.

Sain siis pari päivää sitten Nail etc -kaupasta tilaamani lakat ja tässä ensimmäisessä osassa esittelen otsikossa mainitut lakat ja toisessa (huomenna ilmestyvässä) osassa loput kaksi lakkaa. Minähän tilasin yhteensä 6 lakkaa, valitettavasti vain 2 niistä oli loppunut varastosta. Vaan saanpahan 'hyvän' syyn tehdä uusintatilauksen, minulla kun itse asiassa jäi kaihertamaan mieltä eräs kynsilakka jota en sitten tilannutkaan... Pari sanaa itse kyseisestä kaupasta. Tilaaminen onnistui vallan helposti (maksoin ostokset PayPalin kautta) ja pakettikin saapui Atlantin takaa verrattain nopsaan, vajaat 2 viikkoa siihen meni ja tuohon aikaan sisältyi sentään 2 viikonloppuakin. Suosittelen siis kyseistä kauppaa vaikka välillä olen lukenut siitäkin kuinka tilausten tulo saattaa venyä. Mutta, jos tilauksen tulo venyykin, niin eikös hyviä kannata odottaa...

Myöhemmin kirjoitin aiheesta lisää:

Niin joo, minun on pitänyt tarinoida vähän lisää Nailetc-putiikista, meinasin nimittäin välillä menettää hermoni heidän kanssaan. Aiemminhan kirjoitin ja kehuin heidän toimintaansa, paketti tuli nopsaan (olen kuullut tarinoita hitaastakin toimituksesta ko. liikkeen suhteen) joten tunsin itseni varsin onnekkaaksi. Noh, minullehan kävi niin että kaksi lakkaa oli loppunut varastosta ja kyselinkin sitten heiltä että palauttavatko he rahat niistä PayPal-tililleni. He antoivat minulle kaksi vaihtoehtoa, voisivat palauttaa rahat tai vaihtoehtoisesti voisin valita kaksi muuta lakkaa. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, ajattelin sen olevan helpompi tapa ja saisinpahan lisää kynsilakkojakin... ;) Vaan olinpas väärässä, sitten alkoikin piinallinen odottelu ja hampaiden kiristely. Ilmoitin heille haluamani lakat ja ajattelin asian olevan ok, siitäkin huolimatta etten saanut heiltä mitään henkilökohtaista vastausta, ainoastaan se automaattisysteemi vastasi jotain tyyliin 'pyyntösi on vastaanotettu'. Kaiken kaikkiaan laitoin heille pari viestiä aikojen saatossa ja viestini sisälsivät kysymyksiäkin, mutta ei, en saanut vastausta. Ainoastaan niitä automaattisia vastausviestejä sain. Kieltämättä alkoi ketuttaa ja lujaa, mielessäni manasin lafkan alimpaan hornaan ja ajattelin etten ikuna tilaa heiltä enää yhtikäs mitään. Jostain muualtakin luin kuinka jotkut eivät olleet saaneet vastauksia sähköposteihinsa ja nämä tapaukset ajoittuivat vielä sopivasti samoihin aikoihin kuin omat laittamani viestit. Muistaakseni luin että joskus aikaisemmin ihmiset saaneet heiltä ihan nopsaan vastaukset sähköposteihinsa eli tiedä häntä mikä mätti tuossa keväämmällä. No, lopulta vaihdoin taktiikkaa. Olin nimittäin aikaisemmin aina vastannut saamaani viestiin sillä 'vastaa' -toiminnolla, en siis luonut uutta viestiä. Sittenpä kokeilin tehdä niin, että laitoin ihan uuden viestin johon kopioin ensimmäisissä viesteissä käymämme lyhkäiset keskustelut. Ja johan sain vastauksen ja pahoittelut sekaannuksen suhteen. En tiedä kävikö sitten niin etteivät he jostain syystä saaneet ikinä niitä 'Re' -viestejä (vaikka automaatti niiden suhteen vastasikin minulle) vai tajusivatko he sen, että tämä asiakas saattaa kohta polttaa päreensä..heh. (Siis ihan asiallisesti aina viestittelin heille...) Ja niinpä sitten sain nämä kaksi puuttuvaa lakkaa joista toinen oli tosiaan tässä postauksessa esittelemäni tapaus. Lisäksi pakettiin oli laitettu kaupan päälliseksi pieni pullo kynsinauhaöljyä ja koska olen helppo tapaus, kaikki kaunani kaikkosivat saman tien ja olenkin jopa suunnitellut uutta tilausta heille =P Mutta, kieltämättä hiukan varauksella suhtaudun ja jos seuraavassa tilauksessa ilmenee jotain häikkää, niin sitten tuskin enää tilaan heiltä mitään. Jäämme siis odottelemaan miten muijan käy.

No niin, tein siis heille tilauksen ja luulin taas kaiken olevan ok. Edellisestä kerrasta viisastuneena kirjoitin tilauksen lisätietoihin pyynnön josko voisivat ilmoittaa mikäli kaikki tuotteet eivät olekaan tuloillaan. Ajattelin siis että olisin sitten tilannut jotain muuta niiden tilalle. En saanut heiltä mitään kommenttia asiaan liittyen ja niinpä ajattelinkin kaikkien lakkojen tulevan. Vaan eipä niin taida ollakaan, tänään huomasin heidän palauttaneen Visa-tililleni tietyn summan ja sehän kielii siitä etten tulekaan saamaan kaikkia tuotteita. Vaikken olekaan mikään virtuoosi englannissa, niin kyllä heidän olisi pitänyt saada selvää siitä lisätietoihin laittamastani viestistä. Päättelen tästä siis sen ettei niitä edes lueta. Tai ehkä ne lukee henkilö joka ei tiedä varaston saldoa tai jotain..en tiedä, hiukan omituista.

Yritin päätellä mikä/mitkä sieltä eivät ole tulossa ja en päässyt varmaan tulokseen, summa kun ei ihan täsmää minun laskelmiini. Luultavasti 2 tuotetta jää tulematta, toinen niistä on vain arvoitus koska monet lakat olivat passelisti saman hintaisia. Laitoin heille tänään sähköpostia jossa tiedustelin pakettini sisältöä. Vielä en ole saanut vastausta ja saas nähdä ehdinkö saada sitä edes ennen paketin saapumista..huomatkaa kuinka pessimisti olen ko. lafkan suhteen ;) Myöskään heiltä saamani ilmoitus paketin toimituksesta on yhtä tyhjän kanssa, tutkailin sitä nyt tarkemmin ja siinä napottaa jokaisen tuotteen kohdalla SHIPPED. Helekutarallaa, en muuta sano, mitä hiivatan shipped se semmonen on kun selvästi kaikkia tuotteita en tule saamaan! Ei siis ole todellakaan luottaminen tuohon ilmoitukseen. En myöskään luota heidän tuotevalikoimaan, jo ensimmäisen tilauksen ansiosta epäilin olisiko heillä esillä tuotteita vaikkei heillä niitä juuri sillä hetkellä ole varastossa. Juu, tiedän kyllä ettei varastosaldo välttämättä ole ihan reaaliaikainen, mutta kun nyt näyttäisi käyvän tuolla tavalla jo toisen kerran niin pistää mietityttämään. Kyllähän siitä nyt olis mulle pitäny tulla joku ilmoitus et hei, nyt nämä näyttäisi sittenkin olevan out of stock. Mutku ei, ne on vaan shipped...

Enää en voi suositella kyseistä kauppaa ja itsekään tuskin tilaan sieltä kolmatta kertaa. Korkeintaan ehkä yhden lakan voisin tilata, jos rahat palautuisivat tilille niin tietäisinpä heti ettei sieltä ole tulossa mitään. Ainakin minä tahdon tilausten suhteen olla tietoinen siitä mitkä tuotteet mahdollisesti jäävätkin tulematta. Alunperin olinkin ajatellut tilaavani Nail de Royalesta, siellä vaan on sen verran tökeröt postikulut ja sen vuoksi päätin kääntyä Nail etc:n puoleen. Harmi kun Zoyan lakkoja saa niin nihkeästi nettikaupoista ja niistä kun tykkään (tilasin siis 3 Zoyan lakkaa ja kaksi muuta juttua). Niin ja näemmä Nail etc. ei käytä enää PayPalia eli siellä tarttee vinguttaa Visaa tmv. luottokorttia. Harmi sekin, minä kun pidän PayPalia kuitenkin turvallisempana vaihtoehtona. Tämän ketutuksen siivittämänä aloin googletella asioita ja olin innoissani löytäessäni vinkkauksen SaleNail putiikista, siellä kun postikulutkin näyttivät olevan kohtuulliset. Riemuni vain latistui lyhyeen lukiessani kommentin jossa sen epäiltiin olevan joku Nail etc:n sisar-/tytäryhtiö, paketin lähettäjän kun kuulemma oli juurikin pahamaineinen Nail etc. Siinä vaiheessa meinasi jo naurattaa, enkö mä pääse ikinä eroon tuosta Nail etc:sta... =D En tiedä, ehkä voisin kuitenkin harkita tuota, tosin hiukan varauksella suhtaudun nyt kyseiseen kauppaan. Pahus, en muuta sano.

Sellaista ketutusta siis täällä. Ja voi sitä nolotuksen määrää mikäli kaikki lakat jostain kumman syystä tulevatkin perille. Tosin sitten en kyllä ymmärtäisi yhtään tuota rahojen palautusta. Mutta, onneksi tähän päivään sisältyi aivan ihanakin yllätys kosmetiikan muodossa. Ostin Kisulta Victoria's Secretin juttuja plus yhden Fruttinin ja tänään sain hakea paketin. Oi ihanuutta mitä tuotteita ja löytyipä paketista kiva yllätyskin, Kisu oli laittanut vielä huulipunan kaupanpäällisiksi =) Tämä paketti siis pelasti päivän ja toi hyvän mielen, kiitos siitä!

Kuvaton postaus on vähän tylsä joten laitetaan tähän nyt yksi lähikuva VS:n vartaloemulsiopullosta. Tai siis sen yksityiskohdasta. Purkkien ulkonäöllä on mulle merkitystä ja mm. VS osaa kyllä tehdä puteleistaan herkullisen näköisiä. Vai mitä mieltä olette? Niin ja huomatkaa että alapuolella on tänään ilmestynyt ajastettu postaus. Niin ja vielä toinen juttu: kyselyyn on tullut vastauksia ja itse asiassa, tulokset noudattavat näemmä ihan omia ajatuksiani, suurimmalle osalle teistä on siis ihan sama milloin postaukset ilmestyvät. Kyselyn tehtyäni ajattelin oliko koko kysely turha koska itse mietin josko sittenkin jatkaisin samaan malliin kuin ennenkin eli pääpaino olisi ajastetuilla kirjoituksilla ja väliin tulisi sitten tällaisia reaaliaikaisia sepostuksia. Kiitos kaikille vastanneille =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti