torstai 9. helmikuuta 2012

Tender Care

Eräs monien ylistämä tuote Oriflamelta on pikkuruisessa vaaleanpunaisessa purkissa olevan hajustamaton Tender Care hoitovoide jota voi siis käyttää mm. huulirasvana, kynsinauhavoiteena ja rohtuneen nuhanenänkin sillä voi hoitaa. Kyseessä on siis monitoimituote. Tämä on tainnut olla myynnissä aika kauan, muistan itsekin about teini-iässä omistaneeni kyseisen purkin. No, nyt en arvioi tätä alkuperäistä purnukkaa vaikka tässä nyt vilautankin kuvan tuosta originellista voiteesta, annoin sen nimittäin henkilölle joka tykkäilee tästä tuotteesta tosissaan. Tosin kyllähän tämä arvioni vaniljaisesta versiosta pätee tähän alkuperäiseenkin voiteeseen, ainesosat kun ovat hajustetta lukuunottamatta samat.


Reilu vuosi sitten tilasin Oriflamelta vaniljantuoksuisen version tästä tuotteesta, valitettavasti vain sitä ei ole enää saatavilla. En tiedä myyvätkö sitten joskus jotain jämävarastoja, hiljattain huomasin tämän olevan myynnissä vaan eihän sitä tässä jaksossa enää ole. Sen sijaan suklainen versio löytyy vielä tässä jaksossa eli ei muuta kuin tilaamaan mikäli kiinnostaa.Alemmasta kuvasta huomaakin kuinka tuote muistuttaa ulkonäöltään vaseliinia. Ja petrolatum eli vaseliini napottaakin inci-listan ykköspaikalla. Kieltämättä tuon huomion vuoksi asenteeni muuttui hivenen negatiivisemmaksi. Vaikken vaseliinia inhoakaan (pidättäähän se hyvin kosteutta iholla), niin en ole sen ylin ystäväkään ja tämän vuoksi asennoiduin niin ettei tämä voide voi olla maanmainio. Kokonaisuudessaan inci-lista menee näin, kopsasin sen Oriflamen sivuilta

petrolatum, caprylic/capric triglyceride, paraffinum liquidum, cera alba, paraffin,acetylated lanolin, cetyl alcohol, parfum, tocopheryl acetate, propylparaben

Onhan tuossa listassa siis muitakin aineita kuin petrolatum, mutta niihin en perehdy sen kummemmin koska en ole mikään tietäjä näissä asioissa ;) Loppujen lopuksi olen alkanut pitämään tästä voiteesta jossain määrin, käytän tätä siis huulirasvana. Tuoksukin on mukavan vaniljainen ja ainut miinus tulee purkista, minä kun en tykkää kaivella tuollaisia purkkihuulirasvoja. Hmm, mitäs sitten ostan sellaisia, oma moka..hah!

Mainitsin myynnissä olevan suklaisen hoitovoiteen ja siitä tein mielenkiintoisen havainnon. Tuossa normaaliversiossa ja vaniljaisessa on inci-listan viimeisenä propylparaben kun taasen suklaanmakuisessa versiossa sitä ei ole ollenkaan, listan viimeisenä on glyceryl caprylate. Katselin tuossa kumpaakin Incihaku.fi-sivulta, mutta en nyt tohdi alkaa päpisemään mitään näistä aineista. Siispä olisikin mukava kuulla jonkun tietäväisemmän mielipiteet näistä aineista eli antaa kuulua mikäli joku teistä lukijoista on oikea incivelho =)

2 kommenttia:

 1. Ystäväni on OF-konsultti ja saan häneltä aina silloin tällöin kuvastoja selattavaksi.
  Tuosta voiteesta on olemassa vielä Kinuski-versiokin! :)

  Itselleni tuo ei jostain syystä käy :( Kokeilin sitä originellia versiota joskus ja se aiheutti iholleni jämäkän punoituksen :/ Se mistä se johtui, en tiiä. Mutta kuulemma tuo on ihan ok kamaa. Moni vannoo sen nimeen.

  VastaaPoista
 2. Kinuskista en oo kuullutkaan, tällä hetkellä sitä ei taida olla valikoimissa, en oo ainakaan huomannu =)

  Ohhoh, ei yhtään kiva reaktio =( Joskus nää ihohommelit on melkoisia mysteerejä...

  VastaaPoista