maanantai 6. helmikuuta 2012

Aspiriinia naamaan

Aspiriinikuorintahan on varmasti monelle tuttu juttu, mutta meikäläinen testasi moisen ihmeen vasta hiljattain. Mielessä se oli ollut jo pitkään, mutta tiedättehän te sen kun jotain ei vaan saa millään aikaiseksi... Reippaana kävin siis Aspirin paketin apteekista ja seuraavaksi päätin ostaa sen kuuluisan Freemanin ananasnaamion. Vaan arvaahan sen miten siinä kävi, en tietenkään juuri silloin löytänyt pirhanan naamiota... Hätä kuitenkin keinot keksii, googlettelin aihetta ja sain tietää hunajan sopivan myös tuohon hommaan.


Lopulta kuitenkin löysin sen etsimäni naamion eli tämän näin.


Käytin tuota hunajasysteemiä parisen kertaa koko kokeilujakson aikana ja ainakin mulle tuli sellainen mutu-tuntuma että se oli hellempi vaihtoehto (vaikka ei tuo aspiriini+ananasnaamiokaan ollut mitenkään rankka iholleni). Sen tehokkuudesta en sitten oikein osaa sanoa, juurikin käyttökertojen vähyydestä johtuen. Enimmäkseen siis tuhrasin originellin ohjeen mukaan eli siinähän 1 tai 2 aspiriinitablettia otetaan kämmenelle, tiputetaan muutama tippa vettä ja muussataan aspiriini(t) tahnaksi. Vettä ei todellakaan tarvita paljoa, aspiriini muussaantuu hyvin helposti ja liialla vedellä seoksesta tulee vain lirua. Sitten aspiriinimössö hierotaan kasvoille ja sen päälle laitetaan tuota ananasnaamiota. Sitä naamiotakaan ei kannata laittaa hirvittävän paljon, siinä kun on se 'vaara' että liian löysä naamio ei pysy kasvoilla. Jotkut tekevät kyllä niinkin näppärästi että tekevät aspiriinista tahnan, lisäävät naamiota kämmenelle ja sekoittavat sitten ainekset keskenään. Sitten naamion annetaan vaikuttaa jonkin aikaa, arviot vaikutusajasta näyttää vaihtelevan, tuota ananasnaamiotahan pitäisi pitää sellaiset 10 min. ja jotkut pitävätkin naamiota niin kauan, jotkut taasen antavat sen vaikuttaa huomattavasti vähemmän aikaa. Kannattaa varmasti kuulostella ihon reaktioita ja ensimmäisellä kerralla ei ehkä kannata antaa mömmön lillua kasvoilla kovin kauaa, etukäteen kun ei välttämättä tiedä miten iho reagoi. Vaikutusajan jälkeen naamiota voi hieroa vähän aikaa kasvoilla, mutta jos sinulla on herkempiä ihoalueita jätä hieronta niiltä kohdin tekemättä. Niin ja muistakaa toki ettei tätä ainetta kannata päästää silmille/silmänympärysiholle =)

Alussa käytin naamiota joka toinen päivä, pari kertaa taisin käyttää joka 3. päivä ja sitten käytin miten milloinkin. Nyt en ole käyttänyt vähään aikaan, ajattelin pitää vähän taukoa sillä ihoni päätti hiukan reagoida viimeisimmällä kerralla, aikaisemmin en saanut mitään reaktioita. En kyllä ole varma johtuiko reaktio juurikin tästä naamiosta, mutta toisaalta taasen juuri sillä kerralla annoin naamion vaikuttaa vähän kauemmin, normaalisti annoin naamion vaikuttaa niinkin vähän aikaa kuin joitain minuutteja. Otsaan tosiaan tuli sellaisia punaisia länttejä eli joku ärsytyshän siihen iski. No, eipä tuo ollut mitään vakavaa ja aika pian ne läntitkin katosivat. Mutta kannattaa tosiaan muistaa tuo varovaisuus, varsinkin jos on herkkä iho.

Tämän naamion eräs kiinnostava pointti on epäpuhtauksien vähentäminen ja monilla se onkin toiminut erinomaisesti. Minä vain olin hiukan pettynyt lopputulokseen ja rehellisesti sanottuna en ole varma vähenivätkö mustapäät ym. Ehkä ne saattoivat hiukan vähentyä, mutta radikaalimpi lopputulos olisi ollut tervetullut. Iho kyllä tuntuu kuorinnan jälkeen ihanan siloiselta ja kyllä minä aion jatkossakin harrastaa aspiriinin kanssa kikkailua. Kannattaa siis kokeilla ja kannattaa myös googletella aspiriinikuorintaa, muissa blogeista löytyy parempia kirjoituksia aiheesta kuin tämä minun sepostus ;) Loppuun kuitenkin varoituksen sana. Mikäli olet allerginen jollekin aspiriinin ainesosalle, älä käytä tätä naamiota!

2 kommenttia:

  1. Itekin oon tätä nyt testaillut. Tuntuu, että jo muutamalla käytöllä nenän iho on puhtaampi. Siinä kun siis on näkyvimmät ihohuokoset, joihin sit tulee mustapäitä, yäk! Kerran jätin yli 5 minuutiksi ja naamahan helotti ihan punaisena. Ehdin jo säikähtää, mutta onneksi punoitus laski jo saman illan aikana. Varovaisuutta siis tarvitaan!

    Testailen vielä jonkin aikaa, ennen kuin itse postailen tästä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä että sulla on toiminu =) Hui kamala, olisin minäki säikähtänyt jos koko naama olisi mennyt punaiseksi, näemmä ei tosiaankaa kannata antaa vaikuttaa liian kauan. Jään odottelemaan sun raporttia!

    VastaaPoista