tiistai 31. tammikuuta 2012

Se Sensain rätti

Blogien seuraaminen on vaarallista, ainakin kukkarolle, ja niinpä minäkin kehittelin aikojen saatossa itselleni erään välttämättömän tarpeen. Ja se tarvehan oli monien ylistämä Sensain puhdistusliina. Noh, tällä kertaa kukkaro poloinen ei köyhtynyt paljoa, Sensain liina kun kustansi n. 11 euroa. Tosiaankin jokunen aika sitten Sokoksella haahuillessani aloin miettimään mitä sellaista siellä olisi josta olen haaveillut. Ja silloin onnekseni muistin tuon rätin. Ja onnekseni siellä niitä olikin =) Muistin kyllä lukeneeni jostain toisesta puhdistusliinasta ja mitä ilmeisimmin löysin senkin (merkkiä en muista, olisiko Duroy tmv.) vaan sehän muistutti ihan tavallista mikrokuituista pölyrättiä joten se jäi suosiolla kauppaan halvemmasta hinnastaan huolimatta.

Sensain puhdistusliina myydään tämän näköisessä paketissa ja tuo päällimmäinen pussukka kannattaa säilyttää, siinä kun on tuollainen minigrip-pusseista tuttu sulkemismekanismi joten rättiä voi kuljettaa siinä reissuillansa.


Liina on sisällä vielä toisessa pussukassa jonka heitin sitten menemään. Kaksoispussukalla on syynsä, liina on laitettu pakkaukseen kosteana koska kuivuttuaan se muuttuu ihan kovaksi. Ja tämän vuoksi liina kannattaakin laittaa reissuun lähtiessä tuohon säilytyspussiin kosteahkona, kuivuttuaan kun sitä ei saa millään ilveellä taiteltua. Tai noh, varmaan saa mutta sitten liina taitaa murtua... Tästä hauskasta efektistään huolimatta kostutettuna liina on pehmeä joten kovettumista ei kannata pelästyä.


Liinalla on melkoisesti kokoa, tässä hämärässä kuvassa vertailukohtana on kynsilakkapullo. Käytin tätä yhden kerran tämän kokoisena ja sen jälkeen bongasin eräästä blogista vinkin eli tämä kannattaa leikata kahtia. Haha, kas kun en itse älynnyt moista =D Niinpä sitten leikkasin sen puoliksi ja pesin toisen koneessa odottamaan omaa vuoroaan. Tämän siis voi pestä valkopyykissä 30-40 asteessa aina aika ajoittain, tosin sitä en tiedä saako huuhteluainetta käyttää ja itse jätin käyttämättä. Lisäksi sujautin sen varalta pesupussiin kun en tiennyt voiko sille käydä köpelösti sellaisenaan.


Kehitin tosiaankin tarpeen tähän liinaan, tosin oli mulla sille ihan syynsä. Kasvojen peseskely altaan päällä ei innosta minua ollenkaan, paidankaulukseen valuva vesi on jotain niin kammottavaa. Tämän vuoksi olen turvautunut niihin kertakäyttöisiin kasvoliinoihin (tai siis niihin vauvanpyllyliinoihin ;D) aina niinä päivinä kun ei ole tarkoitus pestä hiuksia. Blogeista sitten lueskelin kuinka tämä on mainio tuote juurikin tuohon (ja myös naamioiden poistamiseen, sitä en vain ole kokeillut) ja niinpä päätin että tämä on pakko saada.

Ja voi että, minä olen kuulkaas rakastunut, tämä rätti on tosiaankin nerokas keksintö ja tämän ansiosta olen alkanut ihan tykkäämään puhdistusmaidoista, tällä hetkellä käytän juurikin kyseistä tuotetta kasvojen putsaamiseen. Rätti imaisee liat itseensä ja kuitenkin puhdistuu helposti vain huuhtaisemalla. Toki jokaisen käyttökerran jälkeen liina kannattaa pesaista saippualla (itse käytän ihan vaan käsisaippuaa) ja sekin on helppoa kuin heinänteko vaikka jonkun mielestä se saattaakin kuulostaa vaivalloiselta. Kaikin puolin mahtava tapaus ja suosittelen täydestä sydämestäni kokeilemaan tätä. Jonkun mielestä n. 11 erkkiä jostain hassusta sienimäisestä liinasta on silkkaa rahastusta, mutta voin taata ettei vastaavaa taida olla markkinoilla. Ja jos on, niin kertokaa toki minullekin =) Tämä ei tosiaankaan ole samanlainen kuin vaikkapa ne keltaiset pyöreät kovat sieniläpyskät joita kasvosieninä myydään. Ei, tämä on jotain mystisempää sienimatskua joka hiukan muistuttaa meikkisieniä, mutta ei kuitenkaan ole samanlaista. Liinan käyttöikä on muistini mukaan sellaiset 3 kk, tosin tokihan se riippuu käyttötiheydestäkin ja puolittamalla liinan käyttöikä luonnollisesti tuplaantuu. Eli loppupeleissä ei tämä olekaan mikään kallis investointi. Mitenkäs, onko lukijoideni joukossa tähän rakastuneita vai onko rätti jäänyt pölyttymään hyllyn perukoille?

8 kommenttia:

 1. Jane Iredalella on puhdistuslapanen, joka toimii vastaavalla tavalla. :) Omistankin sellaisen (pitää varmaan tehdä joskus aiheesta postaus), mutta en ole silti sitä innostunut ihan vakikäyttöön ottamaan.

  VastaaPoista
 2. Ahaa, hyvä tietää! Teepäs tosiaan joskus siitä postaus =)

  VastaaPoista
 3. Tää on mulla ollut käyttämättömänä jo jonkin aikaa, kun oon öljymäistä putsaria käyttäny ja sillä meikit suorastaan sulaa pois. En oo hoksannutkaan, että sen voi tosiaan pestä koneessa. Ite kun oon pessyt liottelemalla kasvoputsarissa ja rätti on jäänyt vähän likaiseksi silti. Tosin voihan siinä olla tummat silmämeikit, joita suosin aika usein.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa tosiaan pestä koneessa, ties vaikka rätti siitä vähän valkaistuisi =)

  VastaaPoista
 5. Jaahas! Sinä täällä! Tervetuloa :)

  Itse en (vielä?) kyseistä rättiä omista. Mites onko se myös herkälle iholle hyvä? Noin oman käyttökokemuksesi perusteella?

  VastaaPoista
 6. Kiitosta, päätin tosiaan muuttaa tänne koska bloggerissa on ominaisuuksia jotka on toteutettu vuodatusta paremmin =)

  Itse asiassa, joskus oon miettiny että tuo rätti on rankahko iholle koska joutuuhan sillä vähän hinkkaamaan. Eihän sillä tietenkään tarvitse olan takaa hinkata ja voihan olla että oma tekniikkani on turhan raaka =D Eli vaikean kysymyksen pistit, mulla kun ei oo hirvittävän herkkä hipiä. Piti vähän nuuskia asiaa ja lukaise tämä keskusteluketju Ostolakossa-blogista, siellä on kommenteissa mainintaa herkästä ihosta ja ko. liinasta: http://www.ostolakossa.com/2009/12/paiva-312-vitsit-mika-ratti.html

  Toivottavasti tuosta oli apua =)

  VastaaPoista
 7. Mulle myyjä neuvoi kun ostin tuon rätin, että kun se on palvellut ihon hoidossa itsensä loppuun, sitä voi sen jälkeen käyttää vielä siivousliinana :D Tulee kuulemma kiiltävää pintaa tuon kanssa siivotessa!

  VastaaPoista
 8. Hei, kiitti vinkistä, ei olis kyllä itellä tullu mieleenkään ja mun on kyllä ihan pakko kokeilla sitä sitten siihen hommaan =D Pitäisköhän sitten tehdä arviopostaus miten rätti toimi siinä tarkoituksessa... ;)

  VastaaPoista