lauantai 28. tammikuuta 2012

Nostalginen Jane Hellen

En tiedä kuinka moni teistä lukijoista muistaa sellaisen kosmetiikkasarjan kuin Jane Hellen? Hihkaiskaahan hep! jos ko. merkki aiheuttaa nostalgisia viboja =) Minun nuoruudessani Jane Hellenillä oli myynnissä ainakin meikkejä ja minulla onkin hämärä mielikuva ainakin helmiäisen lilan värisestä (ja ehkä jopa helmiäisvihreästä) kajalista jonka/jotka minä tai siskoni omisti. Oi että, kunpa tuollaisia muinaismuistoja olisi vielä tallessa mutta ei, kaikki meikkien jämäthän on tullut nakattua roskiin... Aikojen saatossa merkki sitten katosi Suomesta niin kuin moni muukin merkki (muistattekos muuten Pierre Robertia..?). No mutta niin, voitte varmasti kuvitella tuntemukseni kun syksyllä Haaparannassa käydessämme bongasin kaupan hyllyltä Jane Hellenin shampoita ja hoitoaineita. Herregyyd, eikö sarjaa oltukaan kokonaan kuopattu! Pakkohan minun oli sitten ostaa yksi shampoo ja hoitoaine, ihan vaan jo pelkästään siksi että pakkaukset olivat niin antiikkisen näköisiä. Vai eivätkö nämä teidän mielestä näytä sellaisilta menneiden vuosikymmenien tuotoksilta? ;)


Antiikkisuudesta pitää huolta pullojen muotoilu (tasakylkinen kolmio) ja tuotenimen (Jane Hellen) fonttityyppi, nimittäin tuo fontti on muistini mukaan ihan samanlainen kuin mitä se oli silloin ammoisina aikoina. Noh, mitäpä sitä hyvää muuttamaan ;) Pullot ovat kooltaan hiukan normaalia pienempiä eli niissä on matskua 150 ml. Hintaa en tietenkään enää muista, mutta naurettavan halpoja nämä olivat. Ostin sitten itselleni kuiville ja käsitellyille hiuksille tarkoitetun parivaljakon, kas kun jostain syystä tahdoin pinkit pullot, normaaleille jouhille tarkoitetut tuotteet olisivat olleet mintunvihreissä tai vaaleansinisissä pulloissa. Tuoksultaan nämä ovat pliisuja, shampoon haisusta minulle tulee mieleen puhtoinen perussaippua ja hoitoaine tuoksuu jollekin muulle määrittelemättömälle tuoksulle. Vaan mitäpä tylsät tuoksut haittaa jos tuotteet muuten ovat positiivisia yllättäjiä. Eli kyllä vain, nämä halvan habituksen omaavat tuotteet ovat ihan hyviä ja varmasti kahmin näitä varastoon jahka joskus taas eksyn Ruotsin puolelle. Ei ole siis pulloja karvoihin katsominen =)

Yksi asia minua kyllä ihmetyttää ja se on Jane Hellenin omat nettisivut. Sieltä kun ei löydy tietoja mistään muista tuotteista kuin hiusväreistä. Sen sijaan täältä löytyi jotain tietoa tuotteista. Ja löysinpä sitten Jane Helleniä googletellessani seuraavanlaisen mainospätkän, niin kasaria, niin kasaria ;)


9 kommenttia:

 1. Voi ei:D Muistan nuo oikein hyvin, pullot ei tosiaan ole muuttuneet mihinkään. Ostaisin, jos sattuisi kohdalle:)
  Nimim. 80-luvun teini

  VastaaPoista
 2. Minä taasen en muista näitä tuotteita tuolta ajalta, mutta tuo fonttihan oli muissakin tuotteissa =)

  VastaaPoista
 3. Googlailin tänään Jane Helleniä ja osuin tälle sivulle. Syy googlaamiseen oli se, että löysin kaapistani sellaisen tuotteen kuin Jane Hellen Acne Stick. Se oli siis huulipuikon näköinen ja sillä peitettiin finnit ihonvärisiksi. Hylsy on todella kulunut, eikä Jane Hellen tekstiä enää näy, mutta tiedän sen. Puikostakin on vielä kai puolet jäljellä. :)

  VastaaPoista
 4. Välillä harmittaa kun itsellä on tullut heitettyä roskiin vanhoja meikkejä jne., vaikkei niitä enää voisi käyttää, niin olisihan se hauskaa fiilistellä menneitä aikoja =)

  VastaaPoista
 5. Saako MISTÄÄN enää JANE'S ACNESTICIÄ? Minullakin on yksi vajaa jäljellä ja edelleen käytössä! Se on paras ja ainoa tuote joka todella hoitaa ja korjaa ihon nopeasti! - Vuosikymmenien käyttökokemus on sen osoittanut - kunpa joku firma etsisi tuotteen "reseptin" ja alkaisi sitä valmistamaan ihan sellaisenaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon en kyllä osaa vastata =) Jos merkki on lopetettu, niin löytäminen voi olla haastavaa. Oletko kokeillut etsiä netistä tietoa ko. tuotteesta, voisikohan ebaysta jopa löytyä?

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista