lauantai 20. elokuuta 2016

Kynsiä vuosien varrelta

Puretaanpas nyt tuo kynsikansion kuvat tähän postaukseen kun se on aina vaan jäänyt tekemättä. Harmitti kun en ole nimennyt kuvia lakkojen mukaan, joidenkin sävyjen suhteen en siis ole satavarma, kamera ja läppärin näyttö kun vähän tuppaavat vääristämään sävyjä. Vaan otetaanpas ensin katsaus meikäläisen mittavaan lakkakokoelmaan. Tai ainakin mun mielestä tämä on mittava, onneksi joillakin hc-harrastajilla on taatusti lakkoja minuakin enemmän ;)

Vähän aikaa sittenhän ostin työkalupakin lakkoja varten ja vihdoinkin sain siirrettyä lakat pakkiin. Samalla siis laskin montako lakkaa (värilakat, en laskenut mukaan päällys- ym. lakkoja). Tässäpä kuvia pakista sisältöineen.


Arvatkaapas kuinka monta lakkaa löysin jemmoistani? Vähän kyllä itsekin järkytyin, lakkoja löytyi yhteensä 129 130 kappaletta. Tuossa boksissa on nyt 126 127 lakkaa plus päällys- ym. lakkoja (yksi geelipäällyslakka jäi pois boksista), peräti 3 lähtee jäteasemalle jahka mies on käyttänyt yhtä niistä kamojensa merkkailuun (ellen sitten huomaa ko. lakan olevan vielä täysin käyttökelpoinen kynsienkin lakkailuun =D). Alunperin karsin pois muutamia muitakin lakkoja, mutta sitten päätin vielä jemmata niitä. Pitänee kuitenkin miettiä uudemman kerran, ovat kuitenkin suht iäkkäitä ja toisaalta en ole käyttänyt niitä herra ties milloin viimeksi. Tietysti voisi testata miten ne ylipäätään toimivat kynsillä, siitähän sen tietäisi ovatko jo yli-ikäisiä. Mutta, katsotaanpas sitten niitä kynsiin päätyneitä lakkoja viime vuosien aikana.

 

Sally Hansenin Lustre Shine sävyssä Lava on kyllä yksi kauneimmista lakoista minkä tiedän. Oon näemmä sutinut tätä kynsilleni maaliskuussa 2014. Muistan kuinka katselin tätä aina kaupassa, mutta en silti ostanut, taisi nuukuus iskeä. Sittenpä muistini mukaan bongasin tämän alekorista ja enää en voinut vastustaa kiusausta.

 

Myöskin maaliskuussa 2014 olen käyttänyt tätä Dependin lakkaa. Oletan tämän olevan Depend Mirror sävynro 2038, mutta eräs toinenkin merkin lakka muistuttaa tätä. 


Kesäkuussa 2014 kuorrutin kynteni IsaDoran sokerilakalla sävyssä Peach Nectar. Kuvissa lakka näyttää jotenkin rujon rypyläiseltä (kynsinauhatkin ovat näemmä rujot), mutta muistelen ettei sokerilakka luonnossa näyttänyt näin karmealta.


Ja taas palataan maaliskuuhun 2014 jolloin olen käyttänyt Mavalan Magicia ja nimettömälle Lumene Natural Coden Sparkle Burstia. Jokseenkin tylsän näköinen lakkaus meikäläisen silmään, tiedä häntä mitä tykkäsin ko. ajankohtana.


Huhtikuussa 2014 Lumenen Meren hiekkaa lumosi minut ja kyllä tuo sävy edelleenkin lumoaa. Sokerilakka tämäkin, vai onko tämä nyt hiekkalakka..taitavat olla suurinpiirtein sama asia?


En tiedä miksi olen kirjoittanut tämän olevan ehkä L'Orealin Nouvelle Vague, ei minulla kyllä muistaakseni ole toista tämän sävyistä Lorkun lakkaa. Älyttömän kaunis vaalea lila ja muistaakseni peittokykykin näillä L'Orealin lakoilla oli suht hyvä. Tämä on päätynyt kynsilleni huhtikuussa 2014.


Huhtikuussa 2014 olen käyttänyt myös tätä L'Orealin lakkaa. Tämän sävy aiheutti minulle pientä päänvaivaa. Olen ensin arvellut tämän olevan Peach Neglige, tuossa ensimmäisessä kuvassa kun sävy taittaa omaan silmään hiukan persikkaan päin. Mutta ehkäpä tämä on sittenkin Lemon Meringue, onhan tässä tuota keltaisuutta aika paljon. Ainakin näemmä käy sävy sävyyn parvekkeemme seinän kanssa...

Huh, siinäpä ne muinaismuistot, jospa tuota jatkossa esittelisi mahdollisia lakkauksia hiukan nopeammalla aikataululla ;) Aloin kylläkin nyt miettimään onkohan kuvien päiväykset ihan oikein, olisin näemmä peräkkäisinä päivinä lakannut kahdella eri lakalla ja mietin onkohan tosi, kuvissa kun tämä ensimmäisenä kynsillä ollut lakka ei edes näytä kärsineeltä joten miksi ihmeessä olisin sen poistanut. Tosin, kyllähän niitä lakkauksia saattoi vaihdella tiuhaankin kynsihulluuden vaivatessa, ehkä kyse on siitä tai sitten päiväykset tosiaankin heittävät häränpyllyä. Mutta, niin tai näin, reilun kahden vuoden takaa nämä kaikki kuvat ovat.

2 kommenttia:

 1. Kysyn tyhmän kysymyksen: miten ihmeessä kynnet saa pysymään hyvässä kunnossa, jos lakkoja vaihtelee usein? Ennen muinoin, kun vielä lakkasin itse kynsiäni, ilo oli aika lyhytaikainen, kun kynnet eivät kestäneet lakkojen vaihtoa. Ne alkoivat haperoitua niin, että lastut vaan lentelivät. Ja hermot meni ja lakkaaminen loppui:(
  Käytin kyllä aluslakat ja päällyslakat yms., mutta ei auttanut. Nykyiset lakat on vissiin tehty paremmista aineksista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina ollut paksut kynnet eli eivät ehkä niin herkästi ota nokkiinsa ahkerasta lakkauksesta. Tosin, silloin kun lakkailin jatkuvasti, huomasin välillä kynsien olevan vähän kuivemmat. Kynsiöljyä kannattaa varmasti käyttää jos omaa heikot kynnet. Nykyäänhän on myynnissä myös ekologisempia ja näin ollen varmasti kynsillekin hellempiä lakkoja, niistä mulla ei vaan ole kokemusta.

   Poista