keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Maaliskuun käsivoiteet

Käsivoiteita kului viime kuussa kiitettävästi eli pistetäänpäs pakettiin postaus niistä =)


Mádaran käsivoide oli voiteena ihan hyvä, ei siis mikään täysin tehoton tuote, mutta sen tuoksu..yhhyh. Mádaran omilla nettisivuilla käsivoidetta kuvaillaan näin:

Täyteläinen ja samettinen käsivoide sisältää luumua ja lehmuksen kukkaa. Hoitaa, kosteuttaa ja pehmentää kuivia käsiä ja hauraita kynsiä. Tuo käsille suojan, joka auttaa sitomaan kosteutta. Imeytyy nopeasti jättäen kädet silkkisen pehmeiksi. 

En osaa kuvailla tuoksua, mutta sen vuoksi en kyllä osta tätä toiste, käsivoiteen pitää tuoksua hyvälle tai olla niin mahdottoman tehokas jotta pahan tuoksun voin antaa anteeksi.


Onneksi Crabtree & Evelynin tuoksuihin voi aina luottaa, ei ole pelkoa pahasta haisusta! Tosin, useimmissa tämän merkin käsivoiteissa on se jokin tietty aromi joka tunkee jonkin ajan kuluttua levityksen jälkeen herkkutuoksun takaa. Se aromi ei ole mikään ihana, mutta kestän sen kuin nainen ;) Ja eipä se tuoksu ole mitenkään voimakas, mä erotan sen eritoten silloin kun nuuhkin käsiäni ja sitä teen usein käyttäessäni tämän merkin käsivoiteita, ovathan näiden tuoksut sen verran ihania ja sitä oli se oli tässäkin voiteessa.


Toinen saman sarjan käsivoide oli tämä ihana (ja tietysti limited edition..mööh!) Frosted berries. Tosin en minä tätä marjaisaksi mieltänyt, mun mieleen tuoksusta tuli mökkisauna =D Ehkä sitten kuvittelin tässä olevan jotain koivumaista aromia, mene ja tiedä. Tykkäsin kyllä tästä kovin ja tosiaankin harmittaa ettei tämä kuulu Crabtree & Evelynin vakikalustoon.

Tämä voide oli muovisessa tuubissa, useimmitenhan tämän merkin käsivoiteet ovat metallisissa, ja jotenkin metalliset tuubit viehättää mua enemmän. Toivottavasti tuubit eivät tule jatkossa muuttumaan kauttaaltaan muovisiksi, vähän aikaa sitten kun tilasin sen uuden tuoksuisen käsivoiteen, niin sekin oli muovituubissa =/ Ai niin, kävihän tämän voiteen kanssa eräs kummallinen juttu. Jossain vaiheessa voiteen ainesosat erottuivat toisistaan, kädelle tursottaessa ensin saattoi tulla kirkasta/läpikuultavaa juoksevaa rasvaa (?) ja sen jälkeen itse voidetta. Mietin aikani ja tulin siihen tulokseen että ehkäpä voide ei pitänyt eri lämpötilojen vaihteluista, reissasihan se laukussani eli välillä oli kylmässä ja välillä lämpimässä. Vaan siltikin moinen käytös mua ihmetytti, en ennen oo törmännyt vastaavaan ilmiöön, en ainakaan muistaakseni.


Ja vielä yksi Crabtree & Evelyn jonka ehdin tursottaa kätösilleni. Muistelen tämän olleen aavistuksen tuhdimpi koostumukseltaan verrattuna moniin muihin merkin käsivoiteisiin ja ei se ihme olisi, johan nimikin viittaa jotta koville joutuvia käsiä tässä autellaan. Ihan jees oli tämäkin (tosin jos käteni olisivat ihan korput, niin ei tämäkään auttaisi) ja tuoksukin oli ok. Se ei kuitenkaan ollut mitenkään herkullinen (vaikkei pahakaan ollut) ja tuoksusta tuli mieleen jotta oletettavasti se ei olisi miesten nenään liian naisellinen.


Eucerinin Aquaphoria toki voi käyttää muuallekin kuin käsiin, mutta käsivoiteena tätä testailin (ehkä kerran saatoin sipaista huulillekin, mutta sitä ei lasketa =D). Koostumus oli läpikuultavaa ja rasvaista. Rasvaisuus ei kuitenkaan ollut sellaista täyteläistä mistä minä pidän ja niinpä tämän kanssa mielelläni käytin lisäksi voidemaista käsivoidetta saavuttaakseni sen tietyn voidemaisen tunnun. Parhaimmillaan tämä taitaisi olla puuvillahanskojen kera yön yli muhitettuna ja siksipä pistänkin tämän tuotteen korvan taakse, tiedä häntä vaikka villiintyisin ensi talvena ostamaan täyden tuubin.

Lisäksi viime kuussa kului lopultakin loppuun Erioilin ja Oriflamen käsivoiteet, mutta niistä en tarinoi enempää koska täältä voitte lukea juttua niistä.

3 kommenttia:

 1. Mulle apteekin tätit jaksaa aina muistuttaa, että aqualan l ei kestä kylmää. Kerran piti kokeilla ja sellaseks vetiseksihän seki muuttui. Eli lämpötilavaihteluita määki veikkaisin tuon yhden rasvan koostumuksen muutoksen suhteen... :)

  VastaaPoista
 2. Crabtree & Evelyn, en vaan pääse yli siitä miten ihania ne on. Mä voin ostaa helposti käsirasvan siksi, että tuubi/pullo on kaunis. Näin kävi mm. Estelle & Thildin käsirasvan kanssa. Tuote on ok, ei mikään paras, mutta se pullo. *sydämen kuvat silmissä*

  VastaaPoista
 3. Meliina: Pitäisi testata toista rasvaa samanlaisissa olosuhteissa, tosin en tiedä riittäisikö tämän hetkinen kylmyys siihen vaikka aamuisin itseä niin paleltaakin... =)

  Jonna H.: Kyllä se vaan on niin jotta pakkauksen ulkonäöllä on hirmuinen merkitys, minäkin ostan helposti tuotteita pakkauksen ulkonäön perusteella =)

  VastaaPoista