lauantai 22. joulukuuta 2012

Joululahjuksia itselle

No, mä kyllä hankin varsinaisesti joululahjaksi itselleni uuden kameran, mutta jollain tapaa nämä parit tilauksetkin voisivat olla joululahjoja mulle itelle, kas kun sattuivat saapumaan näin sopivasti joulun alla =) Aikomuksenahan on ollut vähentää kosmeshoppailuja ja jossain määrin se on onnistunut. Tai sitten ei kun tosiaan tuli tehtyä nämä kaksi tilausta. Köh. Vaan aloitetaanpa sitten, ensimmäinen paketti sisälsi juttuja Vitacostilta, ko. putiikki on samantapainen kuin iHerb, mutta itse päätin tilata Vitacostilta vaikka ensin oli tarkoitus tehdä tilausta iHerbiin. Huomasin vaan ettei PayPalin kautta maksaminen taidakaan onnistua iHerbillä ja lisäksi se tilauksen pääjuttukin oli Vitacostilla piirun halvempi. Se pääjuttu ei itse asiassa ole edes mikään kosmejuttu, tilasin siis vahvaa D-vitamiinia ja purkki on nyt mallin vuoksi tossa kuvassakin. Ja jos joku ihmettelee eikö Suomesta saa vitskuja, niin kyllä saa, ne vaan ovat tuhottomasti kalliimpia kuin rapakon takana. Eniveis, tiedä häntä miten vuodenvaihteen jälkeen nää Ameriikan tilaukset tulee tehtyä, sapettaa niin maan perusteellisesti niiden tullirajojen muuttuminen =(


Oli pakko ottaa kuva laatikosta, hiukan huvitti paketin koko suhteessa sisältöön... En tiedä hahmottaako sitä tuosta kuvasta, mutta tosiaankin pienempikin laatikko olisi riittänyt. Plussaa Vitacost saa kyllä tuotteiden pakkaamisesta, jokainen tuote (paitsi D-vitsku) oli pakattu omaan minigrip-pussiin, eipähän vahingossakaan pääse putelit vuotamaan. Olisivat he kuitenkin voineet laittaa jotain paperia tuonne laatikkoon, pullot ovat päässeet surutta hölskymään sinne tänne suuressa laatikossa. Tokihan tossa on tuo keskellä näkyvä pahvinen 'erottaja' tai mikä lie, mutta hoksaatte varmaan pointin, yleensä paketeissa kun on melkoisesti paperia tmv. hölskyttelyn estäjää. Onneksi nuo kaikki purkit olivat muovia joten mitään vahinkoja ei päässyt tapahtumaan ja ehkäpä sitä täytettä olisi laitettu jos seassa olisi ollut lasipurkkeja.

Ja kappas, löytyipä laatikosta vinkkejä uudelleenkäyttöä ajatellen =)


Sitten siihen sisältöön.


Koko satsi postareineen maksoi $35.14, tosin mulla oli koodi jolla sai 10 dollarin alennuksen eli oikeasti olisi maksanut enemmän. Postikulut oli muuten tuolle mun satsille $8.99, ei mun mielestä paha hinta, euroissahan se on n. 6,80. Muistaakseni postarit riippuu tietenki tilauksen koosta eli suuremmalle satsille tulee enemmän kuluja.


Parit Badgerin tuotteet eli Badger Balm jota ajattelin käyttää käsiin, tätähän voi toki käyttää muihinkin kuiviin kohtiin. Tuo pikkupurkki maksoi $4.84 (n. 3,66 €) ja tuota on olemassa isommassakin purkissa. Nyt kun äkkiä vilkaisin, en löytänyt tuota pientä purkkia. Joko oon sokea tai sitten se on tällä hetkellä loppu. Tuo toinen on sitten huulirasva 'Sweet Orange' ja se maksoi $4.25 eli noin 3,21 €. Olisin halunnut tilata huulirasvan Burt's Beesiltä, mutta Vitacost ei toimita ko. merkin tuotteita ulkomaille =( En tajua miksi niin, käsittääkseni iHerbiltä niitä saa tilattua (plus monesta muusta paikasta).


Nature's Gaten hoitsikka ja shampoo. Nämä maksoivat yhteensä $10.78 eli 8,14 euroa.


Desert Essencen kasvojenpuhdistusainekaan ei ollut mikään kallis investointi, $5.49 elikkäs 4,15 €. Niin ja jos joku tahtoo tietää ton D-vitamiinin hinnan niin sehän maksoi $10.79 eli euroissa 8,15. Vastaavat voimakkaammat D-vitamiinit maksaa täällä kotomaassamme paljon enemmän.

Ja sitten siihen toiseen tilaukseen eli Lushiin, tilasin siis Englannista koska siellähän tuotteet ovat paaaljon halvempia.


Kyllä mua siltiki jotenki hirvitti katsoa tätä pientä tilausta kun mietin koko satsin maksaneen lähemmäs 50 euroa... Tarkkaan ottaen nämä maksoivat £37.40 eli 45,95 € ja postareiden osuus oli £7.95 (9,77 €). Vaan siltikin tää satsi tuli älyttömän paljon halvemmaksi kuin jos olisin tehnyt tilauksen Suomen Lushiin. Jos ette ole koskaan vertaillut näiden kahden paikan hintoja, niin tehkää se ja järkyttykää, ero on joissain tuotteissa vallan huima.


Godiva-shampoopala ei itse asiassa ollut pussissa, se möllötti ihan irtaallaan laatikossa ja olisin kyllä suonut sille tuollaisen kääreen mikä on esim. tuolla Mr. Punch-saippualla. Godiva ei edes mahtunut Lushin omaan palashampoolle tarkoitettuun metallirasiaan joten lykkäsin sen sitten pussiin odottelemaan käyttöä. Godivalla oli hintaa £6.25 (n. 7,68 €) ja Mr. Punchilla £3.75 (n. 4,60 €). Jälkimmäinen taitaa olla jokin joulunajan tuote ja pikkasen harmittaa kun tuo pala ei näytä tällaiselta...


Tuota Gorilla Perfumen Gingeriä (kiinteä puikkomainen hajuvesi) oon himoinnut kauan ja sitä ei taidakaan saada enää Suomen Lushista. Säikähdin luullessani ettei sitä ole UK:n Lushissakaan, mutta hakutoiminnolla se löytyi. Hassua. Hintaa puikolla oli £6 elikkäs 7,37 €. Keskellä oleva pieni kikkare on Full of Grace kasvoseerumi ja se maksoi £7.95 eli 9,77 €. Vähän hinta kirpaisi, mutta vielä enemmän kirpaisisi ostaa se Suomesta, täällä se maksaa nettikaupassa 16,45 €... Each Peach hierontapala on vanha tuttavuus, mulla on ollut tätä kerran aikaisemmin ja rakastin sen tuoksua yli kaiken. Tässä vaan muistelin että en kyllä tainnut käyttää sitä loppuun, kai mä jotenki pelkäsin sen menneen pilalle ja nakkasin sitten menemään..tyhmä minä! Each Peach kustansi £5.50 (6,76 €) ja mitä vilkaisin, ei tätä ole tällä hetkellä Suomen Lushin nettikaupassa. Ensin muuten meinasin ostaa erään toisen hierontapalan, mutta sitten mieli muuttui ja hyvä niin, tää kun on oikeesti niin namu =)

Niin, toimitusajat teitä ehkä kans kiinnostaa (vaikka toki ne välillä voi vaihdella tapauskohtaisesti). Vitacostiin tein tilauksen 6.12. ja tilaus oli noudettavissa muistaakseni 18.12., itse vain hain sen pari päivää myöhemmin. Lushin tilausta sain odotella edelliskertaa kauemmin (silloinhan tilaus tuli perille about kuudessa päivässä) ja välillä mietin onko jotain mennyt vikaan, kas kun Visalla summa näytti pitkään pelkkää varausta (PayPalilla se kyllä näytti et olis veloitettu), mutta sielläkin taisi olla vain jouluruuhkaa. Tein siis tilauksen 11.12. ja paketti oli perillä 20.12. Siltikin aika nopsa toimitus =)

Huh, tästäpä tulikin megapostaus ja nyt onkin hyvä hetki vetäytyä pienelle joululomalle. Palaan takaisin parin viikon päästä jahka olen selvinnyt joulun mässäilyistä ;)

Rentouttavaa Joulun aikaa ja riemukasta Uutta Vuotta! =)

5 kommenttia:

  1. Hyviä lahjuksia olet itsellesi homminut,ja selkeästi olet ollut kiltti =)

    Millasen kameran sait itseltäsi?

    VastaaPoista
  2. Tein just sun takias tuonne tilauksen, että kiitti vaan ;D Täydensin vitskuvarastoja ja pari Argain Oil-tuotetta (ne on parasta pitkille talvihiuksille).

    Noista tullirajoista: se olis sitten pienempiä tilauksia... Ei voi mitään.

    VastaaPoista
  3. TylyMuija: Ostin Canonin PowerShot SX40 HS-kameran, mulla on ennestäänki tollanen vanha möhkälemäinen PowerShot, mutta se alkoi oikuttelemaan ja muutenkin himotti parempaa kameraa =) Etupäässä oon kylläki kuvannu tänne blogiin pienellä Nikonin pokkarilla, mutta jatkossa alan käyttämään tota uutta kameraa (tän jutun kuvat otin jo sillä). Tosin pokkarikuvia tulee vielä esiintymään pitkään, mä ku tykkään välillä kuvailla tuotteita etukäteen =D Tiedä häntä missä määrin sitä eroa kuvissa edes huomaa, tää blogger kun mun mielestä huonontaa aavistuksen verran kuvien laatua ja tokihan kameran kanssa menee jonkin aikaa opetellessa sen tavoille =P

    Kisu: Ollos hyvä vaan ;) Kaipa sitä joskus voisi riskillä tilata suurempiakin satseja ja toivoa etteivät jää tullissa kiinni. Tai sitten tosiaanki tilailee vaan pieniä satseja ja maksaa turhia postareita. Hmpf.

    VastaaPoista
  4. Pitäähän jouluna palkita itseä ostamalla jotakin kivoja purkkeja. =)

    VastaaPoista
  5. Nimenomaan pitää, varsinkin kun en oo saamassa muilta mitään kosmetiikkaa lahjaksi =)

    VastaaPoista