tiistai 12. tammikuuta 2016

Vanha tuttu ja uusi tuttavuus

Jotkut teistä lukijoista ehkä samaistuvat tähän: kuinka sitä voikaan tuntea itsensä vanhaksi kun miettii milloin jokin asia tapahtui. Näin kävi kun muistelin tämän Yveksen käsivoiteen ja minun yhteistä historiaa.


Tämä käsivoide on siis vanha tuttu josta mieleni tekisi sanoa, että tuttavuus on muutaman vuoden takainen. Vaan ehei, valehtelisin häikäilemättä, tässä tapauksessa saatetaan puhua jopa parinkymmenen vuoden takaisesta tutusta. Selvä, olen ikäloppu, mennäänpäs siis eteenpäin ;)

En tiedä miksi en ole viime vuosin..siis vuosikymmeninä tilannut tätä Yveksen klassikkotuotetta, tämähän nimittäin on melkoisen hyvä käsivoide. Näin talvella olen jopa käyttänyt tätä yökäsivoiteena jos kädet eivät ole olleet ihan riksraks-kuivat. Tuoksuhan tässä on varmasti sellainen joka jakaa mielipiteitä, sitä ei mitenkään voi kutsua herkulliseksi. Jollain tapaa kuitenkin olen tullut sinuiksi sen kanssa, on niitä kamalampiakin tuoksuja käsivoiteissa haisteltu. Tämä oma tuubini on ulkonäöltään vähän normituubia erilainen, juhlistaahan Yves Rocher tämän käsivoiteen 50-vuotista taivalta. Häikäilemättömästi kopsaan tähän tarkempaa selostusta Yveksen sivuilta:

Käytämme huippusuositussa käsienhoitosarjassa lääkekasvi Arnica chamissonista, jota viljelemme luonnonmukaisesti Yves Rocher'n kotipaikassa La Gacillyssa. Kun toimme tämän menestyksekkään sarjan markkinoille ensimmäistä kertaa, käytimme sen tehoaineena Schwarzwald-metsässä Saksassa kasvavaa Arnica montana -lääkekasvia. Kasvin jouduttua uhanalaiseen asemaan aloimme vuonna 1995 käyttää tuotteissa Arnica chamissonis -lajiketta. Tuotesarja täyttää nyt 50 vuotta, joten tarjoamme tehokkaasti kosteuttavan ja suojaavan käsivoiteen kauniissa Limited Edition -pakkauksessa, joka kuvastaa tarinaamme ja juuriamme. Tämä voide tekee käsistäsi pehmeät ja kauniit pitkäksi aikaa. 

Sitten siihen uuteen tuttavuuteen joka oli Kicksistä ostamani Clean Laundry käsivoide.


Ensiksi täytyy todeta, jotta onpa kyllä suloisia nämä Kicksin oman tuotemerkin pakkaukset, ui! Käsivoiteena tämä oli ihan ok, talviaikaan sopiva päiväkäyttöön, mutta yöllä tehot eivät olisi riittäneet. Tuoksun toivoin olevan jollain tapaa Clean-hajuvesimäinen, mutta harmikseni ei se sitä ollut. En edes tiedä tuliko tuoksusta mieleen puhdas pyykki. Ei tämä sentään pahalle tuoksunut, mutta tiedättehän kun on ennakko-odotuksia ja ne osoittautuvat liian suuriksi...

Tämä käsivoide pääsi loppuaikanaan vähän erilaiseen käyttöön kuin mihin oli tarkoitus. Tarkat silmäni huomasivat kahtia leikatun tuubin levällään ja arvasin heti miehen käyttäneen sitä. Aavistelin myös mitä on tapahtunut ja oikeaan osuin. Miekkoseni on voiteiden suhteen ennakkoluuloton joten hän oli käyttänyt loput kasvovoiteena (ja epäilemättä ns. päävoiteena, kaljuksi kun päänsä aina ajelee) kun oma nassurasva oli loppunut. No, mikäpäs siinä, ilmeisesti toimi hyvin siinäkin tehtävässä ;)

6 kommenttia:

 1. :D Oli tuoksunut miekkosen mielestä ilmeisen hyvältä, kun oli kelvannut käyttöön. :D

  VastaaPoista
 2. Mä en pystynyt käyttämään tuota Yvesin käsivoidetta, tuoksu häiritsi liikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin ensin nyrpistelin nenää tuoksulle, mutta kummasti siihen tottui =) Ihmetyttää kyllä mikseivät ole voineet muuttaa tuoksua paremmaksi, et varmasti ole ainut jolla jää käyttämättä.

   Poista
 3. Tuo koko Kicksin oma rusettisarja on valitettavasti paremman näköinen kuin laatuinen... Kaikki tuoksut laimeampia, miltä kuulostavat ja koostumukset tosi halpismaisia. Eivät hintansa väärtejä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi =/ En oo vielä korkannut niitä kahta muuta käsivoidetta mitkä ostin ja oon toivonut niiden tuoksuvan paremmalle.

   Poista